• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Ovnstegt kyllinglår med bagte kartofler og råkostsalat

2. november 2016 by John Frøslev 3 kommentarer

Kyllinglår fås i dag, i store poser med indhold af kyllingelår
med overlår. Det er nok tvivlsomt om det er kylling eller en lille høne/hane.
Knoglerne er lidt tykkere end på en kylling.
 
Kyllingekød er kød fra kyllinger, dvs. fra unge høns og haner.
Kyllingekød indeholder mange proteiner, vitaminer og mineraler.
Skinnet indeholder meget fedt. Kyllingernes slagtekroppe består
primært af bryst, vinger, lår og ben.
 
Køkkenet kalder

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. hele kyllingelår
2 spsk. Sesamfrø
3 – 400 g kartofler
Skal og saft af 1 stk. citron
3 stk. løg 2 fed hvidløg
4 – 5 stk. gulerødder
2 stk. æbler
1- 2 tsk. Sukker
2 – 3 spsk. Rosiner
Olivenolie, salt og peber  

Start med at sætte ovnen på 200 gr  
Skur og  vask kartoflerne og skær dem i både  
Skræl løgene og skær dem i kvarte  
Pil hvidløgene  
Kom alle grønsagerne i et ildfast fad

Vend grønsagerne i 2 spsk. Olivenolie  
Riv citronskal over, krydr med salt og peber  
Sæt fadet med grønsagerne i ovnen  
Bag det hele i ca. 25 min til alt er mørt.  
Del kyllinglårene i over og underlår igennem ledet

Gnid dem med olivenolie, salt og peber  
Vend kyllinglårene i sesamfrø  
Kom dem i et ildfast fad

Sæt fadet i ovnen i ca. 35 – 45 min  
Steg dem til de er gyldne, sprøde og gennemstegte  
Saften skal være klar når du stikker i dem med en kødnål.    
Skyl æbler og gulerødder i koldt vand
 
Dup dem tørrer med køkkenrulle  
Riv begge dele på det grove rivejern  
Dryp det straks med citronsaft  
Tilsæt rosiner og bland det godt

Smag til med lidt sukker, salt og peber   Det er en herlig og nem ret,
der er klar til at blive serveret

Dagens tallerken, Ovnstegt kyllinglår med bagte kartofler og råkostsalat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Ovnstegt kyllinglår med bagte kartofler og råkostsalat

Previous Post: « Quinoa grød med æble/blomme/havtorn kompot
Next Post: Hotwings i det grønne »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme