Det er in at gå på grød – restaurant og cafe og i alle større byer findes de.
Så det er blevet lidt moderne at spise grød igen. Det er både sundt og
nærende, giver en god mæthedsfornemmelse.
Quinoa er en plante, der stammer fra Andesbjergene i Sydamerika, hvor
den er en meget vigtig afgrøde i højlandet, specielt i Peru og Bolivia. Før
spaniernes erobring af Andes-regionen var quinoa langt mere udbredt
end i dag, og blev som fødevare kun overgået af kartoflen.
Inkaerne betragtede quinoa som en hellig afgrøde, og den indgik dermed
i rituelle sammenhænge. Spanierne modarbejdede og undertrykte
dyrkningen af quinoa, som de kaldte for indianerføde, en modstand
som utvivlsomt først og fremmest havde sammenhæng med quinoaens
status i den oprindelige befolkning.
Vi går i køkkenet.
Ingredienser.:(2 per.)
80 g quinoa, rød
4 dl. Mælk
½ tsk. Vaniljesukker
Æble – blomme-havtorn kompot
3 stk. æbler
500 g blommer (Viktoria), Frost
150 g havtorn
300 g sukker
½ stang vanilje
Skræl og skær æblerne i grove tern eller i både
Kom den i en gryde sammen med udstenede blommer og havtorn
Tilsæt sukker og vanilje
Kog det til grød og gi’ det er tur med stavblenderen
Smag til med evt. mere sukker
Sæt kompotten på køl
Skyl quinoa godt i koldt vand
Hæld grynene i en gryde sammen med mælk og vaniljesukker
Kog under omrøring ca. 35 – 45 min
Serveres i en dyb tallerken og med kold æblekompot pyntet
af med et par blåbær.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Quinoagrød med æble/blomme/havtornpure,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar