• Skip to primary navigation
  • Skip to main content

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Om mig

Stegte sild med moste kartofler

25. oktober 2016 by John Frøslev Leave a Comment

 

Fisk to gange om ugen, bliver vi tit anbefalet, men det er svært
at komme op på.
 
Fisk er jo dejligt, så derfor står den i dag på stegte sild med
moste kartofler, æbler, radiser og rugbrødstern.
 
Sild er en fisk i sildefamilien.
Det er en overfladefisk, der lever i store stimer, hvor der
kan være op til en
million eksemplarer.
 
Silden findes på begge sider af det nordlige Atlanterhav.
Ved Europa findes den fra Biscayen til Barentshavet.
Der er sild ved alle danske kyster, så det er bare, at gå til den.
 
Vi skal i køkkenet
 
 
Ingredienser.:(2 pers)
 
5 stk. sild, udbenet (10 stk. sildefileter)
½ dl. Raspolie
Salt, groft
200 g kartofler, uskrællede skåret i mindre stykker
100 g pastinak, skåret i mindre stykker
2 spsk. Græsk yoghurt
15 g. smør
1 spsk. Æbleeddike
1 tsk. Groft salt
Tilbehør.:
 
2 skiver rugbrød i tern
2 stk. radiser
1 stk. æble
3 – 4 stk. syltede asier i mindre stykker
2 stk. æggeblommer (kan udelades)
Lidt purløg til pynt
Kog kartofler og pastinak i usaltede vand til de er møre ca. 20 min.
 
 
Hæld vandet fra og mos dem groft
 
Tilsæt yoghurt, smør, æbleeddike og salt.
 
Rist rugbrødsterningerne på en tør pande ved kraftig varme ca. 10 min
 
 
Rør af og til
 
Skru ned for varmen til jævn og rist yderlige i 10 min. Pas på
de ikke bliver sorte
Varm olie på en pande til kraftig varme
 
Orden imens sildene klip finnerne af og skyl dem i rent koldt vand
 
Bred sildene ud så fileterne hænger sammen eller flæk
dem midt igennem
 
Dup dem tørre med køkkenrulle
 
 
 
Steg sildefileterne på skindsiden ved kraftig varme i ca. 4 – 5 min.
 
Skru ned til svag varme, eller sluk for varmen,
 
 
vend fileterne og steg dem i ca. 1 min.
 
Drys med 1/4 tsk. Groft salt
 
Skær radiser og æble tyndt ud på mandolinjernet, læg dem i koldt vand
 
Fordel 2 – 3 spsk. moste kartofler på tallerkenen
 
Anret sild, asier og æggeblomme herpå.
 
Server resten af tilbehøret ved siden af.
 
Det er tid til servering
 
 
 
Dagens tallerken,
Stegte sild med moste kartofler og tilbehør, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Print opskrift

Filed Under: Fisk Tagged With: Stegte sild med knuste kartofler og rå æggeblomme

Previous Post: « Grøn tomat marmelade med ingefær
Next Post: Quinoa grød med æble/blomme/havtorn kompot »

Reader Interactions

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 on the Foodie Pro Theme