• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Stegte sild med moste kartofler

25. oktober 2016 by John Frøslev 2 kommentarer

Fisk to gange om ugen, bliver vi tit anbefalet, men det er svært at
komme op på. Fisk er jo dejligt, så derfor står den i dag på stegte
sild med moste kartofler, æbler, radiser og rugbrødstern.  

Sild er en fisk i sildefamilien. Det er en overfladefisk, der lever i store
stimer, hvor der kan være op til en million eksemplarer. Silden findes
på begge sider af det nordlige Atlanterhav.

Ved Europa findes den fra Biscayen til Barentshavet. Der er sild ved alle
danske kyster, så det er bare, at gå til den.  
Vi skal i køkkenet

Ingredienser.:(2 pers)  
5 stk. sild, udbenet (10 stk. sildefileter)
½ dl. Raspolie
Salt, groft
200 g kartofler, uskrællede skåret i mindre stykker
100 g pastinak, skåret i mindre stykker
2 spsk. Græsk yoghurt
15 g. smør
1 spsk. Æbleeddike
1 tsk. Groft salt
Tilbehør.:  
2 skiver rugbrød i tern
2 stk. radiser
1 stk. æble
3 – 4 stk. syltede asier i mindre stykker
2 stk. æggeblommer (kan udelades)
Lidt purløg til pynt
Kog kartofler og pastinak i usaltede vand til de er møre ca. 20 min.

Hæld vandet fra og mos dem groft  
Tilsæt yoghurt, smør, æbleeddike og salt.  
Rist rugbrødsterningerne på en tør pande ved kraftig varme ca. 10 min

Rør af og til  
Skru ned for varmen til jævn og rist yderlige i 10 min. Pas på
de ikke bliver sorte
Varm olie på en pande til kraftig varme  
Orden imens sildene klip finnerne af og skyl dem i rent koldt vand  
Bred sildene ud så fileterne hænger sammen eller flæk dem midt igennem
Dup dem tørre med køkkenrulle

Steg sildefileterne på skindsiden ved kraftig varme i ca. 4 – 5 min.  
Skru ned til svag varme, eller sluk for varmen,

vend fileterne og steg dem i ca. 1 min.  
Drys med 1/4 tsk. Groft salt  
Skær radiser og æble tyndt ud på mandolinjernet, læg dem i koldt vand

Fordel 2 – 3 spsk. moste kartofler på tallerkenen  
Anret sild, asier og æggeblomme herpå.  
Server resten af tilbehøret ved siden af.  
Det er tid til servering  

Dagens tallerken, Stegte sild med moste kartofler og tilbehør,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Stegte sild med knuste kartofler og rå æggeblomme

Previous Post: « Grøn tomat marmelade med ingefær
Next Post: Quinoa grød med æble/blomme/havtorn kompot »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme