Fisk to gange om ugen, bliver vi tit anbefalet, men det er svært at
komme op på. Fisk er jo dejligt, så derfor står den i dag på stegte
sild med moste kartofler, æbler, radiser og rugbrødstern.
Sild er en fisk i sildefamilien. Det er en overfladefisk, der lever i store
stimer, hvor der kan være op til en million eksemplarer. Silden findes
på begge sider af det nordlige Atlanterhav.
Ved Europa findes den fra Biscayen til Barentshavet. Der er sild ved alle
danske kyster, så det er bare, at gå til den.
Vi skal i køkkenet
Ingredienser.:(2 pers)
5 stk. sild, udbenet (10 stk. sildefileter)
½ dl. Raspolie
Salt, groft
200 g kartofler, uskrællede skåret i mindre stykker
100 g pastinak, skåret i mindre stykker
2 spsk. Græsk yoghurt
15 g. smør
1 spsk. Æbleeddike
1 tsk. Groft salt
Tilbehør.:
2 skiver rugbrød i tern
2 stk. radiser
1 stk. æble
3 – 4 stk. syltede asier i mindre stykker
2 stk. æggeblommer (kan udelades)
Lidt purløg til pynt
Kog kartofler og pastinak i usaltede vand til de er møre ca. 20 min.
Hæld vandet fra og mos dem groft
Tilsæt yoghurt, smør, æbleeddike og salt.
Rist rugbrødsterningerne på en tør pande ved kraftig varme ca. 10 min
Rør af og til
Skru ned for varmen til jævn og rist yderlige i 10 min. Pas på
de ikke bliver sorte
Varm olie på en pande til kraftig varme
Orden imens sildene klip finnerne af og skyl dem i rent koldt vand
Bred sildene ud så fileterne hænger sammen eller flæk dem midt igennem
Dup dem tørre med køkkenrulle
Steg sildefileterne på skindsiden ved kraftig varme i ca. 4 – 5 min.
Skru ned til svag varme, eller sluk for varmen,
vend fileterne og steg dem i ca. 1 min.
Drys med 1/4 tsk. Groft salt
Skær radiser og æble tyndt ud på mandolinjernet, læg dem i koldt vand
Fordel 2 – 3 spsk. moste kartofler på tallerkenen
Anret sild, asier og æggeblomme herpå.
Server resten af tilbehøret ved siden af.
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Stegte sild med moste kartofler og tilbehør,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar