• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grøn tomat marmelade med ingefær

22. oktober 2016 by John Frøslev 2 kommentarer

På denne årstid er det svært, at få de sidste tomater fra drivhuset eller
haven røde. Men så bruger vi dem grønne til en dejlig marmelade. Det
er hurtigt og nemt at lave denne lækre marmelade. På en ostemad
smager det helt vidunderligt og glasset bliver hurtigt tomt.  
Vi går i køkkenet

Ingredienser.:( 1 lille glas)   
250 g grønne tomater
190 g sukker
3 cm. Frisk ingefær
1 stk. citron saften heraf
Skal af 1 stk. citron tyndskrællet
Skær tomaterne i kvarte og kom dem i en lille gryde

Sammen med citronskal og udskåret ingefær samt sukker  
Kom vand på til det knap dækker  
Marmeladen skal koge længe ved svag varme ca. 1 – 1½ time  

Pisk indimellem i den så tomaterne smatter ud  
Når tomaterne er klare i kødet, giv dem en tur med stavblenderen

Når konsistensen er jævn, lidt tyk, trækkes marmeladen fra varmen  
Smag til med citronsaft, det må ikke koge med, da den så giver en besk
smag og evt. mere sukker efter smag. 

Henkog marmeladen, i henkogningsglas, i ovnen 100 – 110 gr ca. 1 time
lågene skal ligge løs på glaset og glassene må ikke røre ved hinanden
Eller stil den i køleskabet.  

Dagens marmelade, Grønne tomater med ingefær,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Syltning Tags: Grøn tomat marmelade med ingefær

Previous Post: « Medister med grønlangkål og brunede kartofler
Next Post: Stegte sild med moste kartofler »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Stine

    14. oktober 2022 kl. 21:17

    Hvornår tilsætter du sukkeret?

    Svar
    • John Frøslev

      15. oktober 2022 kl. 8:27

      Hej Stine,
      Tusinde tak for, at du gjorde mig opmærksom på manglen i opskriften med sukkeret, det er rettet nu.
      og du er altid meget velkommen med spørgsmål til opskrifterne.
      Mange hilsner
      John

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme