• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Marineret svinemørbrad med ovnbagte kartofler og chiliedressing

18. februar 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

En svinemørbrad er delikat i sig selv, men bliver endnu mere delikat,
når den marineres. Og denne marinade er spækket med god smag
fra de soltørrede tomater, hvidløget, basilikummen og rødvinen.

Især når den får lov til at marinerer i køleskabet til dagen efter  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(4 pers)  
1 stk. Svinemørbrad
½ potte basilikum, frisk
1 fed hvidløg
2 dl. Soltørrede tomater
3 spsk. Olivenolie
2 dl. Rødvin
Salt og peber  
Kartofler:
1 kg små kartofler
1 spsk. Groft salt
25 g smør
2 spsk. Grofthakkede hasselnøddekerner
1 tsk. Salt  
Chilidressing:
2½ dl. Creme fraiche 18%
2 spsk. Sød chilisauce
½ tsk. Groft salt

Start dagen før, med marinaden, blend basilikumblade,
hvidløg, soltørrede tomater, olie og rødvin sammen.  

Smag marinaden til med salt og peber.

Puds mørbraden fri for fedt og sener, kom den i en frysepose og
hæld marinaden i posen

Luk posen og lad marinaden trække i køleskabet i minimum 1 time,
gerne til næste dag.  
Næste dag: Vask kartoflerne og hak nødderne

 Kom kartoflerne i kogende vand tilsat 1 spsk. salt.

Kog dem ved svag varme og under låg i 5 min.  
Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.

Tilsæt smør og hakkede nødder, vend godt rundt,
til smørret er smeltet

Kom kartoflerne i en lille bradepande eller ildfast fad,
drys med halvdelen af saltet

Bag kartoflerne i ovnen ca. 18 min. Ved 220 gr. (sammen med kødet)  
Vend rundt i kartoflerne et par gange undervejs.  

Læg den marinerede mørbrad i et ildfast fad, så noget af marinaden
kan løbe af  
Tag kødet og brun det på en varm pande i lidt olie

Læg den brunede mørbrad tilbage i et rent fad,
og smør den ind i marinaden igen.  
Drys med den resterende ½ del af saltet fra kartoflerne  
Steg den i ovnen i 18 min. Ved 220 gr.

Lad den trække inden udskæringen, i skiver

Chilidressing:
Vend creme fraiche, sød chilisauce og salt sammen, smag til.  

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Marineret mørbrad med ovnbagte kartofler
og Chilidressing, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Marineret svinemørbrad med ovnbagte kartofler og chiliedressing

Previous Post: « Fastelavnsboller med snasket fyld af vanillecreme/marcipan/syltetøj og flødeskum
Next Post: Gullashsuppe fra Ungarn »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme