• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Fastelavnsboller med snasket fyld af vanillecreme/marcipan/syltetøj og flødeskum

14. februar 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Boller op og boller ned, er en gammel tradition til fastelavn. Og hertil
hører de obligatoriske fastelavnsboller, overrask dine børn, din familie
eller dine venner ved at servere hjemmebag i traditionens ånd.  

Fastelavnsboller med creme, marcipan, flødeskum og hindbærsyltetøj,
pyntet med glasur og frysetørret hindbær. Resultatet er indbydende og
dekorativt på kaffebordet.  
Vi må i bageriet.

Ingredienser:(ca. 12 stk.)  
25 g Gær
2 dl. Mælk, lunt
½ tsk. Salt, fint
2 tsk. Sukker
2 tsk. Vanilje
1 tsk. Kardemomme
1 stk. Æg
500 g Hvedemel
150 g Smør, blødt
Creme:
2 dl. Mælk/fløde
1 tsk. Vanilje
2 spsk. Sukker
3 stk. Æggeblommer eller 2 hele æg
2 tsk. Maizena
150 g marcipan
Tilbehør:
Hindbærsyltetøj
Æg til pensling
Evt. frysetørret hindbær til pynt
2½ dl. Piskefløde til skum
Hvid glasur eller brun
3½ tsk. Vand,
75g flormelis,
evt. kakao til brun glasur
Start med at varme mælken op til ca. 35gr.

Opløs gær i den lune mælk

Tilsæt krydderier og æg  
Tilsæt mel lidt af gangen, sammen med blødt smør i tern

Ælt dejen godt igennem

Skal være glat og blød, men stadig lidt klistret

Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time

Creme:  
Varm mælk/fløde op til der hvor overfladen står og sitrer lidt,
næsten kogepunktet  
Riv marcipanen på den grove side af rivejernet

Kom æggeblommer/æg, sukker, vanilje, og maizena i en skål

Pisk det luftigt og cremet

Tilsæt den revet marcipan og pisk det sammen  
Hæld den kogende mælk i

Pisk hurtigt sammen, kom tilbage i gryden  
Kog cremen op ved medium varme, under piskning  
Pisk til den har den ønskede konsistens  
Hæld cremen op i skålen igen  
Dæk cremen med film, helt ned på overfladen, så undgår du
skind på cremen

Køl cremen af.
Rul dejen tyndt ud ca. 50×30 cm.

Skær den ud i tolv lige store firkanter ca. 10 x 10 cm

Kom én klat hindbærsyltetøj på midten af hver firkant

Og en skefuld creme  
Træk hvert hjørne ind over fyldet

Saml kanterne godt Læg dem på en plade med bagepapir,
med lukningen nedad  
Lad efterhæve en halv times tid  
Pensl bollerne med pisket æg, rørt med en lille smule vand  
Bag bollerne midt i den forvarmede ovn ca. 12 – 15 min. Ved 220 gr.  

Køl dem af på en rist, før der kommes glasur på  
Så er der smagsprøver.

Dagens tallerken, Fastelavnsboller med creme, marcipan, syltetøj og
flødeskum, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Fastelavnsboller med snasket fyld

Previous Post: « Spækhøkerfad
Next Post: Marineret svinemørbrad med ovnbagte kartofler og chiliedressing »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme