• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Spækhøkerfad

13. februar 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Nakkekam eller flæskesteg er en traditionel dansk ret.  
En flæskesteg er udskåret af nakken eller ryggen af et svin.  
Der er tre udskæringer: svinekam (flæskesteg) og ribbensteg
fra mellemstykke, nakkekam fra forenden.  

Vi bruger i dag, nakkekammen fra forenden og krydrer den med
lidt kalvelever.  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(3 – 4 pers)
4 – 5oo g nakkekam
¾ kg kartofler
2 stk. løg
2 stk. laurbærblade
2 – 3 kviste timian
50 g smør
1½ – 2 dl. Pilsner
1½ dl. Bouillon
25 g hvedemel
Salt og peber
4 skiver bacon, sliced
3 – 400 g kalvelever
Start med at skære kødet i tynde skiver 6 – 10 mm tykke

Vend dem i mel som er blandet med salt og peber  
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver eller terninger

Pil løgene og skær dem i ringe

Brun smørret på en pande

Svits løgene klare, og tage dem op  
Brun først svinekødet af,

Dernæst leveren, steges efter det har fået en tur i melblandingen

Steges på begge sider, men pas på med ikke at give det for meget

Fordel halvdelen af kartoflerne i et velsmurt ovnfast fad

Drys med salt og peber  
Fordel kødskiver og løg herover

Læg laurbærblad og timiankviste ved    
Dæk med resten af kartoffelskiverne

Krydr med salt og peber  
Tilsæt øl og bouillon og dæk med stanniol  
Sæt det i en forvarmet oven ca. 1 time ved 225 gr.  
Steg baconen sprødt

Skær leveren ud i tern og steg dem få min i baconfedtet.

Anbring bacon og lever øverst og server.

Pynt evt. af med lidt hakket persille  
Byd råkostsalat og groft brød til.

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Spækhøkerfad med brød og råkostsalat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Spækhøkerfad med råkostsalat

Previous Post: « Citronglaseret rødtungefilét på svampebund med dildsauce
Next Post: Fastelavnsboller med snasket fyld af vanillecreme/marcipan/syltetøj og flødeskum »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme