
Nakkekam eller flæskesteg er en traditionel dansk ret.
En flæskesteg er udskåret af nakken eller ryggen af et svin.
Der er tre udskæringer: svinekam (flæskesteg) og ribbensteg
fra mellemstykke, nakkekam fra forenden.
Vi bruger i dag, nakkekammen fra forenden og krydrer den med
lidt kalvelever.
Køkkenet kalder

Ingredienser:(3 – 4 pers)
4 – 5oo g nakkekam
¾ kg kartofler
2 stk. løg
2 stk. laurbærblade
2 – 3 kviste timian
50 g smør
1½ – 2 dl. Pilsner
1½ dl. Bouillon
25 g hvedemel
Salt og peber
4 skiver bacon, sliced
3 – 400 g kalvelever
Start med at skære kødet i tynde skiver 6 – 10 mm tykke

Vend dem i mel som er blandet med salt og peber
Skræl kartoflerne og skær dem i skiver eller terninger

Pil løgene og skær dem i ringe

Brun smørret på en pande

Svits løgene klare, og tage dem op
Brun først svinekødet af,

Dernæst leveren, steges efter det har fået en tur i melblandingen

Steges på begge sider, men pas på med ikke at give det for meget

Fordel halvdelen af kartoflerne i et velsmurt ovnfast fad

Drys med salt og peber
Fordel kødskiver og løg herover

Læg laurbærblad og timiankviste ved
Dæk med resten af kartoffelskiverne

Krydr med salt og peber
Tilsæt øl og bouillon og dæk med stanniol
Sæt det i en forvarmet oven ca. 1 time ved 225 gr.
Steg baconen sprødt

Skær leveren ud i tern og steg dem få min i baconfedtet.

Anbring bacon og lever øverst og server.

Pynt evt. af med lidt hakket persille
Byd råkostsalat og groft brød til.

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Spækhøkerfad med brød og råkostsalat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar