• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Citronglaseret rødtungefilét på svampebund med dildsauce

10. februar 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Hos fiskehandleren er rødtunger på sit højeste, og med et tilbud på
5 stk. fileter for en hund, er jo svært at stå for, det er en fantastisk
lækker spisefisk med magert kød, men den er væsentlig dyrere end
rødspætten.  

Rødtunge er en fladfisk i familie med flynder, udbredt i hele Atlanten
fra Spanien til det nordlige Norge.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(4 pers)  
600 g rødtungefilét
2 dl. Hvidvin
50 g smør
1 stk. citron, usprøjtet
250 g svampe
1 stk. skalotteløg
1 dl. Fløde
1 bundt dild, hakket
1 stk. rød peberfrugt
Salt og peber
Evt. maizena
Smør/olie til stegning
125 g boghvedepasta
Start med at røre 50 g smør sammen med skallen fra ½ usprøjtet citron.

Halverer fileterne på langs efter den naturlige fordybning, og lav små
”rosetter”

Placer rosetterne i et ovnfast fad, dryp med lidt citronsaft

Læg en klat citronsmør på hver og krydr med salt og peber  
Tilsæt hvidvin og lidt vand, så bunden er dækket  
Dæk fadet med stanniol og damp fileterne  
I en 200 gr. varm ovn i ca. 12 – 15 min.  
Hak skalotteløget og skær svampene i mindre stykker

Rist dem på en pande i halvt smør og halvt olie

Krydr med salt og peber  
Dildsauce:  
Hæld væden fra fisken over i en gryde  
Tilsæt fløde og en smørklat  
Lad saucen koge ind til den får en passende konsistens

Kan også jævnes med maizena  
Smag saucen til med hakket dild, salt og peber  
Kog pastaen efter anvisning på pakken.  
Anretning læg lidt løg/svampestuvning på midten af tallerkenen  
Læg pastaen ovenpå svampestuvningen  
Placer fisken rundt på pastaen  
Kom lidt sauce rundt på tallerkenen  
Drys med lidt tørret dild eller pynt med frisk dild  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Citronmarineret rødtungefilét på svampebund og
dildsauce, velbekomme.
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Citronglaseret rødtungefilét på svampebund med dildsauce

Previous Post: « Høns/kylling og aspargesfyld til tarteletter med rejer
Next Post: Spækhøkerfad »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme