Enhver steak er en luksus, men med sin sødlig-skarpe barbercuesauce er denne
saftige sirloin noget helt særligt: perfekt til en lille middag de lux en lørdag aften
eller hvilken som helst anden aften, der måtte indbydes til.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. Sirloinsteaks a’ ca. 250g pr stk.
2 stk. Bagekartofler
100g Haricots verts evt. fra frost
sauce:
2 spsk. Mørk farin eller muscovado-sukker
2 spsk. Balsamico rød
1 spsk. Dijonsennep
1 spsk. Soyasauce
1 spsk. Ribsgele
2 spsk. Finthakket ingefær
1 spsk. Tomatpure
1 spsk. Olivenolie eller hvidløgsolie
Start med at komme sukker, balsamico, sennep, soyasauce, ribsgele, ingefær og
tomatpure i en lille gryde og pisk det sammen over svag varme
Bring saucen i kog, skru ned for varmen og lad den simre i ca. 5 min. indtil den er
tyknet lidt. Træk gryden fra varmen og sæt den til side, mens du steger kødet.
Steg bøfferne på gillpanden, smør lidt olie på stegesiden af bøffen, før du lægger
den på grillpanden, steg ca. 2-3 min på hver side alt efter tykkelse og hvor rødt du
foretrækker dit kød. Steges på alm. Pande, tilsættes olie til panden først og eller på
samme måde som på gillpanden.
Tag bøfferne af panden, krydr med salt og peber, pak dem ind i stanniol, og lad dem
hvile i 5 min.
pak bøfferne ud af stanniolen og hæld evt. kødsaft ned i gryden med barbecuesaucen
og pisk det godt sammen.
Bag kartoflerne i Micro ovnen ca. fuld effekt i 7 min. vendes om på den anden side, og
får igen 7 min. (må ikke pakkes ind i stanniol, eller ridses, kartoflen skal være hel)
efter bagning i micro ovnen, pakkes kartoflerne ind i stanniol, klar til servering.
Bønnerne (Haricots verts) dampes i lidt vand tilsat en spsk. Smør i ca. 3 – 4 min.
Læg steakene på 2 opvarmede tallerkener og hæld eller dyp saucen hen over dem
efter behag, det er tid til servering.
Dagens tallerken, Date-steak med bagt kartoffel og bønner
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar