• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Thai-inspireret kødsauce

2. december 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

Spaghetti med lækker cremet kødsauce fyldt med grønne bønner og masser af smag.
Kødsaucen kan laves rigtig “hot” eller helt børnevenlig. Det afhænger af hvor meget
rød karrypasta der kommer i.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (2 pers.)
250g haricots verts – grønne bønner
1½ spsk. flydende fedtstof/olie til stegning
400g svinekød hakket eller kylling
2 stk. løg skåret i tynde både
1 stk. ingefær
3 fed hvidløg
12 stk. kaffir limeblade (frost)
1 tsk. karrypasta, rød
1 ds. Kokosmælk
2 tsk. hønsepulver eller bouillonterning
2 spsk. sukker
Fiskesauce
maizena
thai-basilikum (kan undværes),
spaghetti

Start med at komme de grønne bønner i en gryde

hæld vand på, og varm vand og bønner op til bønnerne
lige netop er optøede

hæld vandet fra og skær bønnerne i mundrette stykker.

Steg det hakkede kød på panden i flydende fedtstof.

tilsæt de 2 løg skåret i tynde både. Hak hvidløg og ingefær

fint, gerne i en minihakker og lad det stege med.

Tilsæt kaffir limeblade, rød karrypasta, kokosmælk, hønsebouillon

og sukker. Kog det hele godt sammen. Smag til med fiskesauce
Rør lidt maizena ud i koldt vand og jævn kødsaucen
tag kaffir limebladene op af retten. Tilsæt de grønne bønner og lad
dem blive varme i kødsaucen. Tilsæt evt. basilikum.

Kog spaghettien efter anvisning på pakken, og server dem med kødsaucen

Kan også serveres med ris eller nudler sammen med kødsaucen.

Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Thai-inspireret kødsauce med spaghetti
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Date-steak med bagt kartoffel og bønner
Next Post: Speculaas – Hollandske brunkager med et tvist af Danske brunkager »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme