• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Speculaas – Hollandske brunkager med et tvist af Danske brunkager

3. december 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

Speculaas er hollændernes svar på danskernes brunkager. Som nydes
til eftermiddagsthe. Den meget populære speculaas spises især omkring
fejringen af Sinterklaas den 5. december. Kagerne er meget lette at
bage, de skal ikke rulles ud. I denne opskrift er det med det danske brun-
kagekrydderi.
Køkkenet kalder.

Ingredienser: (ca. 50 stk.)
150g kagemel/hvedemel
90g brun farin
½ tsk. bagepulver
3 tsk. brunkage krydderi ( Dr. Oetker)
2 spsk. fløde
125g smør
Pynt:
3 spsk. mandelflager

Start med at blande alle ingredienserne i en foodprocessor

kør det hurtigt sammen til en smuldrede dej.
Saml dejen med lidt fløde

Form dejen til en ca. 25 cm lang firkant, 3 cm. bred og 5 cm. høj
dæk med plastfilm og lad den hvile, 30 min. på køl

Sæt ovnen på 175 gr. alm. ovn, skær dejen i lige tynde skiver, ca. 5mm tykke.

læg dem på plader med bagepapir, pynt hver småkage med en
mandelflage, bag midt i ovnen ca. 10 – 12 min.

Tages ud af ovnen og køler af på bagerist.

tid til servering.

Dagens småkage, Speculaas – Hollandske brunkager med et dansk tvist,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk

Previous Post: « Thai-inspireret kødsauce
Next Post: Fed kålpande med røget medisterpølse med cremefraiche dip »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme