• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Fed kålpande med røget medisterpølse med cremefraiche dip

15. december 2021 by John Frøslev 1 kommentar

Denne hurtige tilberedte kålpande med røget medister er en lækker ret
til en kold eller snedækket vinterdag. Der varmer indefra og er utroligt lækkert.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (3 – 4 pers.)
600g hvidkål, ca. et halvt hoved
2 stk. gulerødder
2 stk. Løg
300g røget medisterpølse
1½ – 2 dl. Kyllingefond eller grøntsagsfond
1 spsk. paprika, sød
1 tsk. spidskommen
½ tsk. salt
¼ tsk. peber
2 spsk. olivenolie
2 spsk. smør

Dip:
125g creme fraiche 18%
¼ tsk. paprika, stødt
½ bundt purløg, skåret i fine ringe
lidt salt og peber

Start med at skære det halve hvidkålshoved over til kvarte,

fjern stokken, og skær det i fine strimler.

pil løgene og skær dem i små tern og skær gulerødderne i skiver

skær medisterpølsen i lidt grove tern.

Steg medisterpølsen i lidt olie, indtil den har taget farve og er sprød

tages fra panden og gemme lidt

Kom lidt olie i en gryde og sauter løgene over medium varm i gryden

indtil de er gennemsigtige. Tilsæt gulerødder, kål og 2 spsk. smør
bland ingredienserne og krydr med paprika, kommen og salt
sauter i godt 5 min.

Tilsæt kyllingefond eller grøntsagsfond til gryden, lad det komme i kog
og reducer varmen så det lige står og simrer, læg låg på gryden og lad
det simre i ca.10 min. indtil det har den ønskede konsistens, rør i gryden
en gang imellem, tilfør mere væske hvis det er ved at koge tør

Når kålen er kogt, tilsæt så medisterpølsen, krydr med salt og peber og
monter evt. saucen med en klat smør og så må den ikke koge mere.

Dip:
Alle ingredienserne blandes godt og smages til med salt og peber.

klar til servering.

Dagens tallerken, Fed kålpande med røget medisterpølse og dip
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Speculaas – Hollandske brunkager med et tvist af Danske brunkager
Next Post: Tartiflette (Fransk biksemad) med grøn salat og flüte »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme