
Wienerschnitzel er en traditionel ret fra Wien af et tyndt stykke kalvekød mørnet med en
kødhammer vendt i æg og dækket af rasp og stegt. Opskriften er muligvis importeret i det
15. eller 16. århundrede fra det nordlige Italien.
køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. wienerschnitzler
1 dl. Parmesanost, fintrevet
¼ tsk. paprika
1 knsp. Cayenne
½ tsk. groft salt
1 dl. Flæskesvær, knuste
½ dl. Rasp, panko
1 stk. æg
1 dl. Piskefløde
½ dl. Vand
2 spsk. flydende fedtstof
Start med at banke schnitzlerne imellem 2 stykker plast, ganske let
rive parmesanost

bland parmesanost med paprika, cayenne og groft salt

vend schnitzlerne i blandingen
pisk æg, fløde og vand sammen, vend schnitzlerne i blandingen

knus flæskesvær i en minihakker

som groft rasp

bland rasp og knuste flæskesvær sammen og vend schnitzlerne

heri. For dobbeltpanering, gentages vendingen i henholdsvis æg/fløde
og rasp/flæskesvær.
Steges på panden i fedtstof ved middel til høj varme, så schnitzlerne
får en gylden overflade.

steges 4 – 6 min på hver side, et par min. længere ved dobbeltpanering.
Tilbehør:
Brasekartofler og grønne ærter

”dreng” en skive citron med ansjoser, peberrod og kapers
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Wienerschnitzler med knasende dobbeltpanerede flæskesvær
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar