• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Borsjtj – Rødbedesuppe

7. oktober 2016 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag henter vi en ret fra det Russiske køkken Borsjtj – Rødbedesuppe.  
Nu bugner forretningerne af rødbeder til næsten ingen penge, så er det
tid til at lave rødbedesuppe.

Navnet borsjtj stammer fra bjørneklo (på russisk). Gæret bjørneklo har
tidligere været grundbestanddelen i en suppe lavet i Litauen, Polen og
Rusland. Borsjtj er en syrlig suppe, der er populær i flere østeuropæiske
køkkener, heriblandt det Ukrainske, Polske, Hviderussiske, Rumænske
og Ashkenazi-jødiske.  

Den variant, der oftest forbindes med ordet på dansk er af Ukrainsk
oprindelse og anvender rødbeder som en af sine hovedingredienser,
hvilket giver den en tydelig rød farve.
Køkkenet kalder

Ingredienser.:(4 pers)  
1½ liter grøntsagsbouillon
4 stk. rødbeder
3 stk. kartofler, store
3 stk. rødløg
2 fed hvidløg
4 tsk. Balsamico, rød
1 tsk. Sukker
2 tsk. Timian
3 stk. laurbærblade
2 – 3 tsk. Salt, groft
2 – 3 spsk. olivenolie
Tilbehør.:
Cremefraiche
Groft brød
Start med at skrælle kartofler og rødbederne  
Pil løg og hvidløg  
Skær rodfrugterne i store stykker

Løgene skæres i både  
Hvidløgene skal være hele  
Bring en gryde med bouillon i kog  
Tilsæt rødbeder, kartofler, løg, hvidløg, timian, laurbærblade og salt

Nu skal grøntsagerne simrer ved svag varme under låg i 30 min  
Tag laurbærbladene op  
Blend suppen i mindre portioner

Blend hver portion ved hurtig hastighed i ca. 5 sek.  
Hæld suppen tilbage i gryden og bring den i kog  
Tilsæt balsamico og sukker  
Smag til med salt, peber og evt. mere balsamico  
Varm en pande op med olivenolie

Rist brødskiverne på panden, til de tager lidt farve

Serveres med cremefraiche og ristet brød  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Borsjtj – Rødbedesuppe med cremefraiche og
ristet brød, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Suppe Tags: Borsjtj - Rødbedesuppe med cremefraiche og ristet brød

Previous Post: « Gæstemiddag “Titanic’s forlis den 14. april 1912”
Next Post: Svensk pølseret »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme