Vi elsker vores grise og danskernes fortrukne udskæring fra grisen er
kamstegen. Vi produkserer årligt 25 millioner grise, hvoraf 5 millioner
eksporteres som smågrise. Så der slagtes og forarbejdes altså 20 millioner
svin om året i Danmark og en væsentlig del af disse eksporteres over
hele verden, hvilke skæpper godt i kassen både hos producenten og i
statskassen.
Tilbage til kamstegen som jeg ikke mener, er den bedste udskæring fra
grisen. Er uheldet ud og stegen får for meget varme, bliver den tør og
kedelig da det er et meget magert stykke kød, vi bevæger os lidt længere
frem på grisen og snupper et par koteletter, over de første ribben, så
komme de til at hedde skaftkoteletter.
Køkkenet kalder.
Ingredienser.:(2 pers)
2 skaftkoteletter, ca 250 – 300 g pr. stk
salt
peber
300 g rødbede, rød, gul og stribet
lidt olie
2 spsk honning
2 forårsløg, til topning
½ rød peber
lidt citronsaft
8 stk kartofler, små
lidt olie
3 – 4 laurbærblade
salt
peber
Start med at duppe koteletterne tørre med køkkenrulle, drys lidt
salt og peber på hver side og stil dem i køleskabet.
Tænd ovnen på 200 gr alm. ovn
Skræl rødbederne og skær dem ud i rustikke stykker,
læg dem i et ildfast fad, vend dem i olie og honning, krydder med
salt og peber.
Stil dem i ovnen 200 gr i ca 30 min, prøv om de er møre når der er
gået 25 min.
Vask kartoflerne og vend dem i lidt olie, drys med salt og læg
laurbærblade ved i et ildfast fad.
Stil dem i ovnen 200 gr i ca 30 – 35 min, prøv om de er møre ved 30 min
Sæt en grill pande eller alm pande over god varme, koteletterne
tages ud af køleskabet. Smør lidt olie på hver kotelet, når panden
er varm og den skal være meget varm.
Lægges koteletterne på panden og det skal syde når de rammer panden.
1 – 2 min på hver side.
Sæt panden i ovnen 200 gr i 8 min. Eller skrue ned for varmen til lav
varme og steg dem færdige på panden, det tager lidt længere tid
ca 15 min i alt, vend hver 3 minut.
Hvis de har været i ovnen i 8 min, tages de ud og koteletterne
lægges på et fad, de må ikke ligge på panden, så fortsætter de
med at stege og vi risikerer at få en meget tør kotelet.
Fadet med rødbederne tages ud af ovnen når rødbederne er møre.
Det samme med fadet med kartofler.
Drysse med lidt finthakket forårsløg og rød peber
Dagens tallerken, Skaftkoteletter med saltbagte kartofler, grill tomat
og bagte rødbeder, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar