En opskrift fra gamle dage, som ikke er gået af mode, men har fået en
opblomstring på det sidste. Husarstegen hvor nakkekammen eller
nakkefiléten rigtig kommer til sin ret, med masser af smag og mør
så den kan tykkes med øjenbrunet.
køkkenet kalder
Ingredienser: (8 – 10 pers.)
2,2 kg Nakkefilét uden spæk
4 dl. svinebouillon
125 g smør, blødt
salt og peber
2 spsk. hvedemel
3 – 500g champignon
1 pk. bacon, sliced
1 stk. citron
4 stk. løg, hakket
2 spsk. rasp
4 spsk. persille, hakket
2 spsk. purløg, hakket
2 spsk. estragon, hakket
2 spsk. løvstikke, hakket
2 spsk. citronsaft
Tilbehør:
grønne bønner, frost
karotter, frost
Jackson kartoffel
Start med at skære kødet i skiver ca. 1 – 1½ cm. tykke, men
ikke helt igennem stegen, stop ca. 1½ – 2 cm. fra bunden
læg stegen i en bradepande
Rens champignonerne og skær dem i skiver, derefter i tern
Pil løgene og hak dem fint
Skær 4 skiver bacon i små tern
varm lidt fedtstof på en pande ved god varme
Svits champignon, løg og bacon.
Bland rasp i champignon, løg og bacon
tag det af panden og lad det køle af
Bland det bløde smør med krydderierne
Tilsæt det afkølet champignon, løg og bacon
bland det godt sammen med kryddersmørret
Fordel fyldet mellem kødskiverne
Snør stegen med kødsnor, for at holde på fyldet
Kom mel i en si, og drys det over kødet
Kom bouillon ved kødet i bradepanden
Stil bradepanden midt i en kold oven
Tænd ovnen på 180gr. lad stegen stå i ca. 2 timer
Tag stegen over på et spækbræt
Dæk stegen med stanniol og lad den hvile i ca. 20 min.
Si stegeskyen fra bradepanden over i en skål
Lad skyen stå i ca. 10 min, skum fedtet af overfladen med en ske
Hæld skyen i en gryde ca. 6 dl.
Er der ikke det, så tilsæt lidt bouillon
Kog skyen og skru ned er saucen for tynd, jævnes med lidt maizena
eller saucejævner
Smag til med salt, peber og kulør
Serveres med sauteret grønne bønner, karotter og Jaconkartofler
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Husarsteg med Jackson-kartofel, bønner og karotter,
Velbekomme
Mange glade madhilser
John
Skriv et svar