• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Beef Wellington med rødvinsglace

14. december 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

Ingredienser (6 pers.)  
900g oksemørbrad
500g oksemørbrad (afskæringer til fars)
1 dl. Fløde
1 stk. æg
10g smør
2 pk. Butterdej
500g champignon
1 stk. Skalotteløg
1 stilk frisk rosmarin
100g parmaskinke
2 spsk. Dijon sennep
1 spsk. Brun farin
2 stk. æggeblommer
Salt og peber
 
Start med at afpudse mørbraden  
Skær ender og mørbradhoved af, så der er et ensartet stykke kød

Drys lidt salt og peber på spækbrættet, og rul
mørbraden i krydderiet

Tilsæt lidt smør på en pande og lad det blive gyldent

Brun mørbraden hele vejen rundt ca. 4 min. i alt,
læg den til side

Kør afskæringerne fra mørbraden i en foodprocessor,

Tilsæt salt kør det sejt i ca. 1 min.
Tilsæt fløde og æg og kør farsen i yderlige ½ min.

Smelt smør på panden ved kraftig varme,
men uden at det bruner

Hak svampe, løg og rosmarin fint
Svits svampe, rosmarin og løg på panden i ca. 3 min.
og lad det afkøle

Smag til med salt og peber
Bland brun farin og sennep

Smør mørbraden med blandingen af brun farin og sennep  
Læg et stort stykke film på køkkenbordet

Fordel parmaskinken på filmen så der er et par cm. overlap

Smør farsen på parmaskinken ensartet over det hele

Fordel de svitsede svampe, løg og rosmarin over farsen  
Læg mørbraden i midten

Rul skinke og fars stramt omkring mørbraden

Luk pakken godt samme og lad mørbraden hvile i køleskab
Mindst 1 time eller gerne til næste dag
Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir

Fjern filmen fra mørbraden og placer mørbraden på midten
Pensl butterdejskanterne, med sammen pisket æg
Læg den næste butterdejsplade over mørbraden som låg
Glat dejen tæt til mørbraden og skær overskydende dej fra så
der er en kant på ca. 2 cm.

Pres de to stykker sammen med en gaffel
Pensl Wellingtonen med resten af æggene
Rids Wellingtonen med en skarp kniv
Drys med salt flager og evt. frisk rosmarin

Bag i ovnen ved 200gr. til kernetemperatur 55 – 58 gr.
Kan med fordel bages i et forvarmet fad/bradepande på 200gr.
Så er der større chancer for at bunden bliver sprød

Tages ud og hviler i ca. 20 – 25 min.
Skæres ud i skiver på ca. 1½ – 2 cm. tykkelse

Klar til servering

Dagens tallerken, Beef Wellington med Pommes Duchesse,
Svampe-æblestuvning og Maderiasauce, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse

Previous Post: « Finker
Next Post: Gæstemiddag “Gris på gaflen med et tvist af vand og sol” »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2022 on the Foodie Pro Theme