• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Côte de boeuf med bearnaise og knuste kartofler

23. januar 2025 by John Frøslev Skriv kommentar

Côte de boeuf omtales som bøffernes konge er en ribbensbøf af oksekød. Der er
skåret i skiver af ribben fra et oksedyr, med ribben påsat. I USA bruges udtrykket
rib eye steak om en rib steak med benet fjernet; Men i nogle områder og uden for
USA bruges udtrykkene ofte i flæng.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (2-3 pers.)
1 stk. côte de boeuf på ca. 1,2 kg.
400g små kartofler
150g smør, klaret
3 stk. æggeblommer (gem hviderne til desserten)
1 bdt. Estragon
½ – 1 spsk. bearnaiseessens
lidt cayennepeber

Start med at salte kødet ca. 10 g salt, og lad det trække 30 – 40 min.

er der fedtkant på kødet, så er det fint at smelte lidt af den på en

varm/tør pande, så du får lidt fedtstof til at brune i, eller brug olie

kødet skal have en god stegeskorpe på hver side

Steg den færdig i ovnen ved 150gr. til en centrumstemperatur på 56gr.
det tager ca. 20 minutter kødet skal hvile lige så længe bagefter
skær derefter kødet af benet og skær det i skiver, krydr med salt

Kartofler:
rengør kartoflerne og kog dem med skræl på i saltet vand i 10 min.
træk fra varmen og lad kartoflerne stå i det varme vand i 10 min.
hæld vandet fra og lad dem køle af
tag et stykke bagepapir og læg det i bradepanden, læg kartoflerne på

med en kødhammer eller bunden af en kasserolle, knuser du nu kartoflerne
så de bliver lidt flade, men de skal stadig hænge sammen. Pensl nu
kartoflerne med olie og krydr med salt og peber bag dem i ovnen ved
225gr. i ca. 20 min. vend dem halvvejs og smør med olie på den anden side
når de er blevet flotte gyldne er de færdige og tages ud.

Bearnaisesauce:
start med at klaret smør, smelt smørret under svag varme og sæt til side

i en lille tykbundet gryde piskes æggeblommer, bearnaiseessens, lidt

salt 2-3g og lidt vand, piskes over svag varme
når det begynder at skumme, tilsættes lunt, klaret smør lidt ad gangen

men ikke det hvide, vallen, så bliver den meget salt, kun det helt klare smør
mens der piskes kraftig, pas på varmen må ikke overstige 65 -70 grader
så skiller den. Saucen smages til med salt, peber, cayennepeber og evt.
lidt mere bearnaiseessens, den skal være lidt syrlig, hak estragonen fint
og tilsæt den til saucen, du må godt være gavmild med estragonen.
klar til servering.

Dagens servering, Côte de boeuf med knuste kartofler, bearnaisesauce
og salat

Dagens tallerken, Côte de boeuf med knuste kartofler, bearnaisesauce
og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John




Print opskrift

Skrevet i: Hovedret, Okse

Previous Post: « Bollemælk med kanelsukker
Next Post: Aktuelle madplan for uge 5 »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme