• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Julesild

28. december 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Silden er en uundværlig ingrediens på et hvert frokostbord til jul.  
Nydes i et utal af varianter både som ferske, marinerede, krydrede,
saltede, kogte og stegte. Silden kan varieres på mange måder, og med
en lille snaps til, så er den hjemme.  
Her er en af dem, vi går til den.

Ingredienser.:(6 – 8 pers)  
6 stk. sildefileter
3 dl. Vand
1 dl. Æbleeddike
3 cm. Ingefær, frisk
1½ tsk.
Salt
4 stk. laurbærblade
4 kviste timian
8 stk. nelliker, hele
4 stk. allehånde, hele
1 tsk. Korianderfrø, hele
8 – 10 stk. sorte peberkorn
3 spsk. Sukker
Start med at klippe rygfinnerne af silden  
Bred sildefileterne ud og skær benene fra finnen væk, på midten af fileten

Så du nu har 2 stk. fileter  
Drys med lidt salt og lad dem trække i 10 min

Skyl sildene og tør dem med køkkenrulle.  
Skræl ingefæren og riv den fint  

Læg lidt ingefær i hver sild og rul dem sammen fra hale mod hoved  
Brug en tandstikke til at holde dem sammen  
Læg dem på sammenføjningen i et ildfast fad  

Kog lagen af vand, eddike, laurbærblade, timian, nellike, allehånde,
peber og korianderfrø

Lad den små simrer i 5 – 10 min.  
Lad lagen afkøle lidt  
Hæld lagen over silden  
Dæk fadet med folie og sæt det på risten midt i ovnen
ved 200 gr i 10 – 15 min

Lad sildene køle af i lagen.  
Når silden er kølet af kasseres lagen og en ny lage koges af.
Ny lage
3 dl. Vand
1 dl. Æbleeddike
1½ tsk. Salt
4 stk. laurbærblade
8 stk. nelliker, hele
4 stk. allehånde, hele
2 stk.  stjerneanis kapsler
1 stk. chili, tørret
8 – 10 stk. sorte peberkorn
3 spsk. Sukker
Anrettes med tynde ringe af salatløg og rødløg, salatblad og en tomatbåd.
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Julesild på  rugbrød med løgringe, tomat og salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk, Tilbehør Tags: Julesild på rugbrød med løgringe

Previous Post: « Ribbensteg med rødkål, hvide pillekartofler og brun sovs
Next Post: Bornholmske stegte saltsild med bløde løg og rødbeder »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme