
En rigtig gammel bornholmsk ret er ved at snige sin
ind på frokostbordene.
Stegte saltsild med bløde løg, rødbeder og bornholmsk sennep,
en rigtig herreret, men damerne må også gerne være med.
Nem og hurtig at lave med få ingredienser.
Vi går til den.

Ingredienser.: (6 – 8 pers)
4 stk. spegesild, lige fra tønden
4 – 5 spsk. Rugmel peber
1 dl. Raspolie
3 – 4 spsk. Smør
5 – 6 skiver rødbeder, syltede
4 stk. løg
½ kop sort kaffe
10 – 12 tsk. Bornholmsk sennep
3 – 4 skiver rugbrød
Krydderfedt
Start dagen før, med at vande sildene ud
Kom sildene i en skål med vand

Skal nu stå i 24 timer, alt efter hvor salt man ønsker sin sild
Skift vandet et par gange undervejs
Rens sildene, skær dem op i bugen og tag indvoldene ud

Fileter sildene,

Læg et snit med en skarp kniv, fra hoved ned mod halen,
følg rygbenet

Skær de grove ben fra med en skarp kniv

Du har nu en sildefilet helt uden ben

Vend sildefileterne i rugmel

Steg dem gyldne på en varm pande i olie/smør

På begge sider

Læg fileterne på et serveringsfad

Pil løgene og skær dem ud i skiver

Steges gyldenbrune på den varme pande

Lige før løgene er færdige tilsættes ½ kop kaffe,
steger nu til kaffen er fordampet og det gør løgene
bløde og de får en flot farve

Rødbede skiverne skæres ud i små firkanter
Et stykke rugbrød, skåret i 2 halve, smøres med krydderfedt

Sildefileterne lægges på og der smøres et godt lag bornholmsk
sennep på silden

Bornholmsk sennep er lidt mere sød end alt andet sennep

På sildefileterne lægges de bløde løg

Slut af med de fint udskåret rødbeder
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Bornholmsk stegte saltsild med bløde løg,
sennep og rødbeder,
Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar