Kål hører til de grove grøntsager, og som indeholder mange kostfibre
Vitaminer, antioxidanter med mere.
Kål har en lang holdbartid, alt i alt,
En sund grøntsag, at give sig i kast med.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
1 stk. rødkål, lille
1 stk. løg, gul
Marinade:
1½ dl. Kaffe, stærk
70g tomatpuré, koncentreret
¼ dl. Æbleeddike
1 spsk. Olie
1½ tsk. salt
25g tranebær, tørrede
Peber
Evt. lidt bredbladet persille
1 stk. andebryst ca. 300g
Start med at fjerne stokken fra rødkålen, og snit kålen groft
Skær løget i tynde både
Pisk marinaden sammen og vend kålen/løg i den
Læg grøntsagerne i et ovnfast fad
Tranebærrene hakkes groft og drysses over fadet
Dæk fadet med stanniol
Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 min. ved 200gr. på næstnederste rille
Drys evt. bredbladet persille over grøntsagerne lige inden serveringen
Dup andebrystet tør med køkkenrulle, og skær harlekin mønster på skinsiden
Uden at skære ned i kødet
Krydr andebrystet med salt og peber
Brun andebrystet på skindsiden først på en tør pande ved kraftig varme
Og derefter på kødsiden
Læg andebrystet i et ildfast fad og sæt det i ovnen på
200gr i ca. 15 – 18 min.
Lad brystet trække i ca. 5 – 10 min. indpakket i folie
inden udskæringen.
Skæres lidt på skrå i tynde skiver
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Ovnbagt rødkål med kaffe og stegt andebryst
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar