• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Ovnbagt rødkål med kaffe og andebryst

11. oktober 2020 by John Frøslev Skriv kommentar

Kål hører til de grove grøntsager, og som indeholder mange kostfibre
Vitaminer, antioxidanter med mere.
Kål har en lang holdbartid, alt i alt,
En sund grøntsag, at give sig i kast med.
Køkkenet kalder.

Ingredienser: (4 pers.)
1 stk. rødkål, lille
1 stk. løg, gul
Marinade:
1½ dl. Kaffe, stærk
70g tomatpuré, koncentreret
¼ dl. Æbleeddike
1 spsk. Olie
1½ tsk. salt
25g tranebær, tørrede
Peber
Evt. lidt bredbladet persille
1 stk. andebryst ca. 300g

Start med at fjerne stokken fra rødkålen, og snit kålen groft

Skær løget i tynde både
Pisk marinaden sammen og vend kålen/løg i den

Læg grøntsagerne i et ovnfast fad

Tranebærrene hakkes groft og drysses over fadet
Dæk fadet med stanniol
Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 25 min. ved 200gr. på næstnederste rille
Drys evt. bredbladet persille over grøntsagerne lige inden serveringen

Dup andebrystet tør med køkkenrulle, og skær harlekin mønster på skinsiden

Uden at skære ned i kødet
Krydr andebrystet med salt og peber

Brun andebrystet på skindsiden først på en tør pande ved kraftig varme
Og derefter på kødsiden

Læg andebrystet i et ildfast fad og sæt det i ovnen på
200gr i ca. 15 – 18 min.
Lad brystet trække i ca. 5 – 10 min. indpakket i folie
inden udskæringen.

Skæres lidt på skrå i tynde skiver
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Ovnbagt rødkål med kaffe og stegt andebryst
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften, Fjerkræ

Previous Post: « Gæstemiddag, “fødselsdag”
Next Post: Skovgryde med kartoffelsne »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme