• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Caribiske svinekoteletter med kokosris

16. marts 2023 by John Frøslev Skriv kommentar

En svinekoteletter, som andre kødkoteletter, er en lændeskæring taget vinkelret på 
grisens rygsøjle og kan fås med et ribben , skaftekoteletter. Svinekoteletter er
uforarbejdede og slankere end andre udskæringer og kan udføres på mange
forskellige måder og som her marineret i en lækker marinade.
køkkenet kalder

Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. skaftekoteletter
2 spsk. mørk farin eller muscovado-sukker
2 spsk. appelsinsaft
1½ spsk. rom, mørk
1 spsk. kokosmel
¼ tsk. kanel, stødt

Kokosris:
180g basmatiris eller jasminris
2 dl. Kokosmælk
4 dl. vand
¾ tsk. salt
1 stk. chili, tørrede
2 stk. kardemommekapsler
2 stk. stjerneanis
3 spsk. rosiner
3 spsk. cashewnødder, ristede
1½ spsk. kokosmel, ristet
salt og peber

Start med at fjerne overflødigt fedt fra koteletterne og læg dem i
et fad af plast eller glas.

kom farin, appelsinsaft, rom, kokosmel og kanel op i en skål og
rør til sukkeret er opløst.

fordel marinaden over kødet, dæk med film og stil det på køl i

mindst 2 timer, meget gerne natten over.

Hvis du bruger grill, så skal den varmes godt op, tag koteletterne op
af marinaden, og gem den til senere
grill koteletterne i 15 – 20 min. alt efter tykkelse, smør flittigt med
marinaden, når du griller, eller

Steg koteletterne på en Gill-pande i køkkenet, brun af ved stærk

varme, læg koteletterne i et ildfast fad og steg dem færdige i ovnen, har du en
Princesse (air Frey) så brug den, 170 gr. i 16 min. skrue ned for varmen og steg
koteletterne sammenlagt i ca. 18 – 20 min. Pensl flittigt med marinaden

Kokosris:
Skyl risene i koldt vand, og kom dem op i en gryde sammen med

vand og kokosmælk, bring det i kog.

Rør rundt, læg låg på og skru ned for varmen, så det lige står og
simrer, lad risen simre i ca. 12 min, eller til væden er væk, træk
gryden fra varmen og lad risene stå og trække i ca. 10 – 12 min.
med låg på gryden
Løsn risene ved at røre igennem med en gaffel

Tilsæt rosiner og ristede cashewnødder vend dem godt rundt i risen
krydr med salt og peber, drys ristede kokosmel over

klar til servering med en grøn salat.

Sammen med saucen fra marinaden,

Som du har smagt til med evt. flere krydderier og fløde eller mælk og
saucen er klar til servering.

Dagens tallerken, Caribiske svinekoteletter med kokosris og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris

Previous Post: « Aktuelle madplan for uge 11
Next Post: Aktuelle madplan for uge 12 »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme