• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Rødtungefilét smørstegt med remoulade sauce

10. september 2016 by John Frøslev 1 kommentar

Rødtunge er en fladfisk i familie med flynder. Udbredt i hele Atlanten
fra Spanien til det nordlige Norge. Det er en smagfuld spisefisk med
magert kød, men den er væsentlige dyrere end rødspætten.  
Vi ser på det og går i køkkenet.

Ingredienser.:(2 – 3 pers)  
5 stk. Rødtungefilet
Salt og peber
2 – 3 spsk. Rugmel
25 g Smør/olie
Remoulade sauce:  
20 g Smør
1 spsk. Hvedemel
2½ dl. Piskefløde/mælk
100 g Remoulade
Salt og peber
350 g Pomfritter, frost
Olie til at stege pomfritterne i
Start med at gå fileterne igennem for urenheder

Salt dem i ca. 20 min med et moderat drys salt  
Skyld fileterne fri for salt og dup dem tørre  
Læg fileten med oversiden opad  
Giv fileten et snit på tværs ca. 2/3 dele ned mod halen, men ikke igennem

Buk den sidste 3/1 del ind under fileten, så bliver fileten lige
tyk over det hele  
Og derved er stegetiden den samme, uden det tynde styk bliver tørt.  
Bland rugmel, salt og peber

Vend fileterne i melblandingen  
Steges på en varm pande i afbruset smør/olie ca. 4 min

Vendes og steges igen i ca. 4 min

Holdes varm i ovnen på ca. 80 gr  
Remoulade sauce:  
Smelt smørret i en lille kasserolle  
Melet røres i når smørret er smeltet  
Tilsæt fløde/mælk lidt ad gangen og

pisk det glat hver gang der tilsættes væske når, ønsket konsistens er nået
tilsættes remouladen og der piskes godt, smag til med salt og peber.  
Hæld olie i en gryde eller i fritøsen

Steg pomfritterne sprøde i olien  
Serveres med sprøde pomfritter og citronbåde  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Rødtungefilét smørstegt med remoulade sauce og
pomfritter, velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Rødtungefilét smørstegt med remoulade sauce

Previous Post: « Tournedos med jordskokkepuré, rødvinsglace og crumble
Next Post: Mørbradschnitzel i BBQ sauce med salat og flüte »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme