• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Tournedos med jordskokkepuré, rødvinsglace og crumble

6. september 2016 by John Frøslev 2 kommentarer

En rigtig lækker ret er denne, med enten okse eller kalv.  
Crumblen giver lige en ekstra dimission med lidt knas til bøffen.  
En ret man ikke går galt i byen med, lækker og lige til og som
sagtens kan bruges til gæstemiddag.  

Jordskokkepurè kan laves dagen i forvejen og varmes op
når den skal bruges  
Glacen kan også laves dagen i forvejen og varmes op lige inden
serveringen hvor smørret piskes i, så det er ikke så slemt.  
Vi går i køkkenet

Ingredienser.:(2 pers)  
2 stk. tournedos, skåret af mørbrad, ca. 3 – 4 cm tykke
4 stk. bacon, sliced
Salt og peber
2 spsk. Smør/olie til stegningen
Glace:
1 dl. Rødvin
1 spsk. Honning, flydende
2½ – 3 dl. Okse-fond
Salt (laves fonden på en terning, så undvær saltet)
1 spsk. Smør, koldt
Jordskokkepurè.:
4 – 500 g jordskokker
10 g smør
Salt og peber
Crumble:
1 dl. Grov rasp, meget gerne pankorasp
Lidt persille
Flagesalt
1 tsk. Citronskal fintrevet
Tilbehør.:
Kogte kartofler, blandet salat eller dampede grøntsager.

Start med at skrælle jordskokkerne  
Kog dem møre i usaltet vand ca. 25 min.  
Hæld vandet fra og damp dem tørre under låg

Blend dem med smør til en fin purè  
Smag til med salt og peber  
Glace.
Kom rødvin og honning i en kasserolle

Sættes over varmen og reducerè en smule  
Tilsæt fonden og reducèr yderliger, til glacen er tyk og blank  
Smag til med salt og peber  
Varm den inden serveringen og pisk det kolde smør i  
Herefter må den ikke koge mere  

Crumble.
Rist raspen på en tør panden med god varme  
Når der er opnået en lysebrun farve, trækkes det fra varmen

Lad det køle lidt af  
Hak persillen fint og vend den i raspen sammen med fintrevet
citronskal og salt

Tournedos.:  
Læg et par strimler bacon omkring bøfferne, fastgør dem
med tandstikker  
Krydr med salt og peber  
Steg dem i lidt smør/olie til en god stegeskorpe er opnået
på begge sider

Vend bøfferne på højkant og steg baconet hele vejen rund

Tag dem fra varmen og lad dem hvile i ca. 5 min.  
Kartoflerne er selvfølgelig kogt i mellemtiden  
Så er der tid til servering.

Dages tallerken, Tournedos med jordskokkepuré, rødvinsgalce
og crumble, velbekomme 
Mange galde madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Okse Tags: Tournedos med jordskokkepuré rødvinsglace og crumble

Previous Post: « Kinesisk kylling hot pot
Next Post: Rødtungefilét smørstegt med remoulade sauce »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme