Sprøde koreanske stegte kyllingestykker glaseret i en klistret
sød, og krydret sauce. Opskriften er med udbenede mundrette
kyllingestykker, så den tilberedes meget hurtigt over varmen,
en meget nem opskrift du kan lave.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. kyllingebryst ca. 400g
4 dl. Fritureolie/solsikkeolie
1 dl. Maizena
1 tsk. Salt og peber
Stickysauce:
1 dl. Soyasauce
2 spsk. Brun farin
½ stk. Rød chili
3 spsk. mirin
1 spsk. Ingefær, revet
3 fed hvidløg
3 spsk. Citron- eller limesaft
1½ spsk. Maizena
Ekstra krydderi (kan undlades)
4 stk. stjerneanis
3 stk. Nelliker, hele
½ tsk. Kanel, stødt
Koriander – ris:
1 håndfuld friske koriander
2 dl. Ris.
Start med at snitte chili, hvidløg, ingefær og svits det i
lidt olie i en gryde.
Sæt fritureolien i gang i en anden
gryde og varm op til ca. 170gr. Sæt også vand over til
ris og kog dem efter anvisningen på pakken.
Bland nu limesaft, soya, brun farin og 1½ tsk. Maizena
sammen i en kop – hæld det ned i gryden med chili,
ingefær og hvidløg. Lad det småsimre, mens du friterer
kyllingen, tilsæt de ekstra krydderier nu, hvis du gerne
vil have ekstra smag
Skær kyllingebrysterne i små mundrette tern – bland
maizena, ½ tsk. Salt og ½ tsk. Peber samme i en skål
eller plastpose og vend kyllingen heri, sørg for en god
coating på alle stykker.
Når olie er varm steges kødet i olien i 2 – 3 min. Indtil
de er let gyldne og sprøde. Dryp dem af på et stykke
køkkenrulle, hvorefter du hælder dem sammen med
strickysaucen og vender det hele sammen.
Hak din koriander fint og vend i den kogte ris – server
straks med koreansk fried chicken på toppen, top
evt. af med lidt fintsnittede forårsløg og/eller sesamfrø.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Dakgangjeong – Koreansk Fried Chicken Bowl med ris
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar