• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Ruskomsnusk

25. august 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Ruskomsnusk er en ældgammel opskrift, med forskellige navne,
alt efter hvor i landet man befinder sig, men den er nem og god nu,
hvor vi går en ny sæson i møde med de danske grøntsager.  

Retten kan laves på utallige måder, kun fantasien og tilgang til friske
grøntsager eller frosne grøntsager sætter grænser. Vælg årstidens
grøntsager eller køb dem frosne.  

Der kan bruges både fersk og røget kød, dog foretrækker jeg
noget røget kød, da det giver en rigtig god smag til retten.  

Ingredienser:(4 pers)  
150 g Røget flæsk, magert
250 g kartofler, nye
250 g Gulerødder, nye
4 dl. Mælk
250 g ærter, bælgede evt. frost
Salt og hvid peber
1½ – 2 spsk. Mel til jævning
Smør og persille
Skær sværen af flæsket  
Skær flædket i små terninger

Skrab kartofler og gulerødder  
Del de største en eller to gange

Kom flæsk og grønsagsstykker i en tykbundet gryde  
Tilsæt mælk, så det knap dækker

Bring det i kog  
Lad flæsk og grønsager koge mørt, ca. 20 min  
Tilsæt ærterne de sidste 2 min af kogetiden  

Rør melet glat med lidt koldt vand  
Rør jævningen i  
Lad stuvningen koge igennem ved svag varme 5 – 6 min  
Smag til med salt og peber  
Server retten straks med overdrysset fint hakket persille

Byd koldt smør til, eller kom det i retten straks før serveringen.  
Byd Ruskomsnusk til paneret flæsk eller stegeflæsk.
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Ruskomsnusk med røget bacon og persille,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Ruskomsnusk med røget bacon

Previous Post: « Torsk i ovn med bacon og grøntsager
Next Post: Gulerodskage med citronfrosting »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme