Torsk eller atlantisk torsk er en fisk i torskeslægten tilhørende
torskefamilien Gadidae. Torsk er vidt udbredt i det østlige Atlanterhav,
Nordsøen og i de indre danske farvande. Den lever både i saltvand og
brakvand, og lever primært nær bunden.
Torsk er vigtig for Fiskeriet,men fangsterne er gået betydeligt tilbage
siden 1990
Kødet er lyst og har en eftertragtet neutral smag i forhold til andre fisk,
der indeholder mere blod i kødet, kødet er næste så hvidt og fast som
hos kuller.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:( 2 pers.)
400 g torskefilét
6 skiver bacon
1 – 2 stk. porrer
150 g champignon
2 stk. tomater
1 spsk. Paprika, sød
1 tsk. karry
2 dl. Fløde
2 dl. Mælk
3 spsk. Tomatpure, ikke koncentreret
100 g ærter
2 spsk. Olivenolie
Salt og peber
Start med at duppe fisken tør med køkkenrulle
Skær den i 4 ensartet stykker
Smør et ildfast fad med lidt fedtstof
Læg portionsstykkerne i fadet
Rens porer og champignoner og skyld tomaterne
Skær alle tre dele i skiver, men hold dem hver for sig
Det letteste er at skære champignon i skiver på æggedeleren
Skær baconskiverne ud i små tern
Rist baconternene gyldne på en varm tør pande
Læg dem på et stykke køkkenrulle og dryppe af
Kom lidt olie på panden og sauter porrerne til de bliver bløde
Fordel dem over fisken
Champignon skiver ristes på panden
Fordeles ovenpå porrerne og derefter tomatskiver
Fordel ærter og bacon oven på fisken
Krydr med salt og peber undervejs
Kom paprika og karry på panden
Rør fløde, mælk og tomatpure i og kog saucen godt igennem
Smag til med krydderier, salt og peber
Hæld saucen over, jævnt fordelt over hele fadets indhold
Sæt fadet i ovnen ved 200 gr. i 10 – 15 min. til fisken er mør.
Serveres med kogte kartofler og en grøn salat eller gulerodssalat.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Torsk i ovn med bacon og grøntsager,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Birte
Tak for opskriften. Det smagte virkelig godt.
John Frøslev
Hej Birte,
Tusinde tak for dit indlæg, rigtig dejligt at høre at du kunne bruge opskriften, og det smager jo rigtigt dejligt som du skriver.
mange hilsner
John