• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Torsk i ovn med bacon og grøntsager

22. august 2017 by John Frøslev 2 kommentarer

Torsk eller atlantisk torsk er en fisk i torskeslægten tilhørende
torskefamilien Gadidae. Torsk er vidt udbredt i det østlige Atlanterhav,
Nordsøen og i de indre danske farvande. Den lever både i saltvand og
brakvand, og lever primært nær bunden.

Torsk er vigtig for Fiskeriet,men fangsterne er gået betydeligt tilbage
siden 1990  
Kødet er lyst og har en eftertragtet neutral smag i forhold til andre fisk,
der indeholder mere blod i kødet, kødet er næste så hvidt og fast som
hos kuller.  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:( 2 pers.)  
400 g torskefilét
6 skiver bacon
1 – 2 stk. porrer
150 g champignon
2 stk. tomater
1 spsk. Paprika, sød
1 tsk. karry
2 dl. Fløde
2 dl. Mælk
3 spsk. Tomatpure, ikke koncentreret
100 g ærter
2 spsk. Olivenolie
Salt og peber
Start med at duppe fisken tør med køkkenrulle  
Skær den i 4 ensartet stykker  
Smør et ildfast fad med lidt fedtstof

Læg portionsstykkerne i fadet  
Rens porer og champignoner og skyld tomaterne

Skær alle tre dele i skiver, men hold dem hver for sig  
Det letteste er at skære champignon i skiver på æggedeleren

Skær baconskiverne ud i små tern

Rist baconternene gyldne på en varm tør pande

Læg dem på et stykke køkkenrulle og dryppe af

Kom lidt olie på panden og sauter porrerne til de bliver bløde

Fordel dem over fisken

 Champignon skiver ristes på panden

Fordeles ovenpå porrerne og derefter tomatskiver

Fordel ærter og bacon oven på fisken  
Krydr med salt og peber undervejs  
Kom paprika og karry på panden  
Rør fløde, mælk og tomatpure i og kog saucen godt igennem

Smag til med krydderier, salt og peber  
Hæld saucen over, jævnt fordelt over hele fadets indhold

Sæt fadet i ovnen ved 200 gr. i 10 – 15 min. til fisken er mør.  
Serveres med kogte kartofler og en grøn salat eller gulerodssalat.

Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Torsk i ovn med bacon og grøntsager,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Torsk i ovn med bacon og grøntsager

Previous Post: « Inga’s bankekød med svampe og sellerimos
Next Post: Ruskomsnusk »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Birte

    26. september 2021 kl. 20:22

    Tak for opskriften. Det smagte virkelig godt.

    Svar
  2. John Frøslev

    27. september 2021 kl. 11:17

    Hej Birte,
    Tusinde tak for dit indlæg, rigtig dejligt at høre at du kunne bruge opskriften, og det smager jo rigtigt dejligt som du skriver.
    mange hilsner
    John

    Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme