Oksekød i skiver til bankekød er en pragtfuld dansk klassiker,
der som navnet afslører, er kød der bankes med en kødhammer.
Traditionelt set tilberedes det som en simre ret og serveres
sammen med en god kartoffelmos, men her er kartoffelmosen
skiftet ud med sellerimos.
Denne klassiske, solide ret smager fantastisk sammen
med syltede rødbeder, asier eller grønne syltede tomater.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(4 pers.)
500 g oksekød
Salt og peber
2 spsk. Mel
3 spsk. Smør
2 spsk. Olivenolie
100 g løg
200 g svampe
4 stk. laurbærblade
12 stk. peberkorn, sorte
5 dl. Kalvebouillon
2½ dl. Fløde
1 stk. knoldselleri
¼ bundt persille
Start med at skære kødet ud i tynde skiver
Bank skiverne ud i mellem 2 stykker plastik
Skær kødet ud i 5×5 cm stykker
Krydr godt med salt og peber og vend i mel
Brun kødet af på en pande i en spsk. Smør og en spsk. Olivenolie
På begge sider
Tag kødet fra panden og læg det i en gryde
Snit løgene fint, halver svampene
Brun dem af på samme pande i 1 spsk. Olie i 2 min.
Kom det over i gryden til kødet
Tilsæt laurbær, peber, kalvefond og fløde
Kog det op, og lad det simre i 1 time under låg.
Skræl sellerien og skær den i grove stykker
Kog selleristykkerne møre i vand,
hæld vandet fra
Mos selleri, sammen med 2 spsk. Smør
og smag til med salt og peber
Anret bankekødet med mos og drys med grofthakket persille.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Inga’s bankekød med sellerimos og syltede
grønne tomater, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar