
Gammeldags revelsben i nye klæder, kan sammenlignes med stegeflæsk
uden svær. Revelsben kan tilberedes ved stegning eller kogning, hvorefter
kødstykkerne kan marineres og grilles.
Kødet skæres i tykke skiver efter benene.
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers.)
4 stk. revelsben skåret i skiver a’ ca. 2,5 – 3 cm. Tykkelse med et ben i
hver skive
2 stk. laurbærblade
½ spsk. Salt
7 stk. peberkorn
1 dl. Rapsolie
Marinade 1:
1½ dl. Portvin
140 g tomatpuré
3 fed hvidløg, presset
4 spsk. Farin, brun
2 spsk. Soya
1½ spsk. Barbecue krydderi
Coleslaw:
250 g hvidkål, fintsnittet
175 g gulerod, revet
1 stk. løg, lille finthakket
Salt.
Marinade 2:
2 spsk. Sød sennep
1 dl. Æblecidereddike
2 tsk. salt
2 spsk. Sukker
1 tsk. spidskommen, stødt
Frisk kværnet peber
Coleslaw dressing:
2 dl. Creme fraiche18%
2½ dl. Mayonnaise evt. hjemmelavet
Salt og peber
2 – 3 tsk. sukker
Revelsben:
Rør alle ingredienserne til marinade 1 sammen

Kog eller damp revelsbenene i vand med krydderierne

Dampning, læg benene på en rist over en bradepande
Fyld lidt vand i bradepanden og tilsæt
Laurbærblade, salt og peberkorn
Dæk bradepanden med stanniol så det er tæt

Sættes i ovnen på 200 gr. i ca. 1½ – 2 timer
Koges benene skal vandet dække benene og gryden skumme af

Lad benene dryppe godt af og læg dem i et fad
Hæld marinaden over

Benene bør stå i køleskab og trække i ca. 2 timer
Pensl revelsbenene med olie og steg dem på en varm grill

5 – 8 min. på hver side
Pensl ofte med marinaden

Coleslaw:
Snit hvidkålen fint
Riv gulerødderne
Skræl løget og snit det fint

Bland kål, gulerødder og løg i en skål/plastpose
Rør marinade2 sammen

Hæld marinaden i skål/plastposen

Skal trække i køleskab i ca. 1 time
Rør coleslaw – dressingen af ingredienserne

Smagen skal være let sødlig
Hæld marinaden fra kålblandingen
Kom kålblandingen i coleslaw dressingen
Vend det hele rundt, lige før serveringen
Serveres med coleslaw og ciabattabrød
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Grillede marinerede revelsben med
Coleslaw og hvidløgsflüte,Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar