• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillede marinerede revelsben med coleslaw

16. august 2017 by John Frøslev 1 kommentar

Gammeldags revelsben i nye klæder, kan sammenlignes med stegeflæsk
uden svær. Revelsben kan tilberedes ved stegning eller kogning, hvorefter
kødstykkerne kan marineres og grilles.  
Kødet skæres i tykke skiver efter benene.
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers.)  
4 stk. revelsben skåret i skiver a’ ca. 2,5 – 3 cm. Tykkelse med et ben i
hver skive
2 stk. laurbærblade
½ spsk. Salt
7 stk. peberkorn
1 dl. Rapsolie
Marinade 1: 
1½ dl. Portvin
140 g tomatpuré
3 fed hvidløg, presset
4 spsk. Farin, brun
2 spsk. Soya
1½ spsk. Barbecue krydderi
Coleslaw:
250 g hvidkål, fintsnittet
175 g gulerod, revet
1 stk. løg, lille finthakket
Salt.  
Marinade 2: 
2 spsk. Sød sennep
1 dl. Æblecidereddike
2 tsk. salt
2 spsk. Sukker
1 tsk. spidskommen, stødt
Frisk kværnet peber
Coleslaw dressing:
2 dl. Creme fraiche18%
2½ dl. Mayonnaise evt. hjemmelavet
Salt og peber
2 – 3 tsk. sukker
Revelsben:
Rør alle ingredienserne til marinade 1 sammen

Kog eller damp revelsbenene i vand med krydderierne

Dampning, læg benene på en rist over en bradepande  
Fyld lidt vand i bradepanden og tilsæt  
Laurbærblade, salt og peberkorn  
Dæk bradepanden med stanniol så det er tæt

Sættes i ovnen på 200 gr. i ca. 1½ – 2 timer  
Koges benene skal vandet dække benene og gryden skumme af

Lad benene dryppe godt af og læg dem i et fad  
Hæld marinaden over

Benene bør stå i køleskab og trække i ca. 2 timer  
Pensl revelsbenene med olie og steg dem på en varm grill

5 – 8 min. på hver side  
Pensl ofte med marinaden

Coleslaw:
Snit hvidkålen fint  
Riv gulerødderne  
Skræl løget og snit det fint

Bland kål, gulerødder og løg i en skål/plastpose  
Rør marinade2 sammen

Hæld marinaden i skål/plastposen

Skal trække i køleskab i ca. 1 time  
Rør coleslaw – dressingen af ingredienserne

Smagen skal være let sødlig  
Hæld marinaden fra kålblandingen  
Kom kålblandingen i coleslaw dressingen  
Vend det hele rundt, lige før serveringen  
Serveres med coleslaw og ciabattabrød  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Grillede marinerede revelsben med
Coleslaw og hvidløgsflüte,Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Grillede marinerede revelsben med coleslaw

Previous Post: « Wok med oksekød og grøntsager
Next Post: Inga’s bankekød med svampe og sellerimos »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme