![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/08/DSC_0349k349.jpg)
Gammeldags revelsben i nye klæder, kan sammenlignes med stegeflæsk
uden svær. Revelsben kan tilberedes ved stegning eller kogning, hvorefter
kødstykkerne kan marineres og grilles.
Kødet skæres i tykke skiver efter benene.
Køkkenet kalder.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/08/DSC_0333k333.jpg)
Ingredienser:(2 pers.)
4 stk. revelsben skåret i skiver a’ ca. 2,5 – 3 cm. Tykkelse med et ben i
hver skive
2 stk. laurbærblade
½ spsk. Salt
7 stk. peberkorn
1 dl. Rapsolie
Marinade 1:
1½ dl. Portvin
140 g tomatpuré
3 fed hvidløg, presset
4 spsk. Farin, brun
2 spsk. Soya
1½ spsk. Barbecue krydderi
Coleslaw:
250 g hvidkål, fintsnittet
175 g gulerod, revet
1 stk. løg, lille finthakket
Salt.
Marinade 2:
2 spsk. Sød sennep
1 dl. Æblecidereddike
2 tsk. salt
2 spsk. Sukker
1 tsk. spidskommen, stødt
Frisk kværnet peber
Coleslaw dressing:
2 dl. Creme fraiche18%
2½ dl. Mayonnaise evt. hjemmelavet
Salt og peber
2 – 3 tsk. sukker
Revelsben:
Rør alle ingredienserne til marinade 1 sammen
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/08/DSC_0337k337.jpg)
Kog eller damp revelsbenene i vand med krydderierne
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/08/DSC_0334k334.jpg)
Dampning, læg benene på en rist over en bradepande
Fyld lidt vand i bradepanden og tilsæt
Laurbærblade, salt og peberkorn
Dæk bradepanden med stanniol så det er tæt
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/08/DSC_0335k335.jpg)
Sættes i ovnen på 200 gr. i ca. 1½ – 2 timer
Koges benene skal vandet dække benene og gryden skumme af
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/08/DSC_0339k339.jpg)
Lad benene dryppe godt af og læg dem i et fad
Hæld marinaden over
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/08/DSC_0340k340.jpg)
Benene bør stå i køleskab og trække i ca. 2 timer
Pensl revelsbenene med olie og steg dem på en varm grill
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/08/DSC_0345k345.jpg)
5 – 8 min. på hver side
Pensl ofte med marinaden
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/08/DSC_0347k347.jpg)
Coleslaw:
Snit hvidkålen fint
Riv gulerødderne
Skræl løget og snit det fint
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/08/DSC_0341k341.jpg)
Bland kål, gulerødder og løg i en skål/plastpose
Rør marinade2 sammen
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/08/DSC_0338k338.jpg)
Hæld marinaden i skål/plastposen
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/08/DSC_0343k343.jpg)
Skal trække i køleskab i ca. 1 time
Rør coleslaw – dressingen af ingredienserne
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/08/DSC_0342k342.jpg)
Smagen skal være let sødlig
Hæld marinaden fra kålblandingen
Kom kålblandingen i coleslaw dressingen
Vend det hele rundt, lige før serveringen
Serveres med coleslaw og ciabattabrød
Det er tid til servering.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/08/DSC_0349k349.jpg)
Dagens tallerken, Grillede marinerede revelsben med
Coleslaw og hvidløgsflüte,Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar