• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Wok med oksekød og grøntsager

14. august 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Vidunderlig wok ret med oksekød og masser af grøntsager.  
Kødet marineres i en lækker blanding af hoisinsauce, hvidløg og limesaft,
der giver masser af smag til retten.  

Serveret med nudler, ristede sesamfrø og frisk lime der gør det,
til et fuldendt måltid.  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(2 – 3 pers)  
2 stk. bøf ca. 400 g
1½ dl. Hoisinsauce
½ limefrugt
2 fed hvidløg
Salt og peber
1 spsk. Olie
200 g spidskål
150 g sukkerærter
3 stk. gulerødder
4 stk. forårsløg
250 g nudler
Frisk limesaft
Ristede sesamfrø  
Fjern fedtkanten fra oksebøfferne  
Skær dem ud i meget tynde skiver på tværs af fibrene i kødet

Kom hoisinsaucen op i en skål og pres limesafter i

Pil hvidløgene, hak dem fint og kom dem op i skålen  
Blad marinaden sammen, smag til med salt og peber  
Kom kødet op i marinaden og bland det godt rundt

Stil skålen på køl og lad det marinere i minimum ½ time.  
Snit spidskål/hvidkål i tynde strimler  
Skyl sukkerærterne, og skær dem i halve  
Skræl gulerødderne, og snit dem i tynde strimler  
Del forårsløgene i den hvide og grønne del

Skær den hvide i tynde strimler på langs  
Snit den grønne del fint, og gem til topping  
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken  
Varm en wok op ved høj varme

Tilsæt oksekødet og al marinaden til wokken  
Steg under omrøring i ca. 4 – 5 min til kødet er stegt og det meste af
marinaden er fordampet
Tag kødet op af wokken

Kom olie i wokken og tilsæt alla grøntsagerne  
Steg dem i 2 – 3 min, til de er faldet lidt sammen  
Men stadig har bid.
Kom oksekødet tilbage i wokken

Vend det hele godt sammen og smag til med salt.  
Server oksekødet og de lunstegte grøntsager ovenpå de kogte nudler,
drys med sesamfrø og pres frisk limesaft over.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken,Wok med oksekød, grøntsager, nudler og ciabattabrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Wok med oksekød og grøntsager

Previous Post: « Chokoladekage
Next Post: Grillede marinerede revelsben med coleslaw »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme