• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Gulerodskage med citronfrosting

27. august 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Gulerodskagen blev først populær i det 20.århundrede, fordi den skulle
være mindre usund end andre kager. Den første moderne gulerodskage,
med orange glasur, påstås at være blevet bagt i Texas af Viola Schlicting,
der brugte en gammel tysk opskrift som udgangspunkt.
Bageriet kalder.

Ingredienser:( 4 – 6 pers.)  
150 g gulerødder
80 g valnødder eller alm. Nødder/mandler
115 g rørsukker
1 spsk. Farin, brun
125 g smør, blødt
2 stk. æg
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 stk. ingefær, stødt
½ tsk. kardemomme, stødt
Lidt smør til springformen
En springform på ca. 18 cm i diameter  
Citronfrosting:
200 g flødeost, naturel
75 g flormelis
½ stk. citron øko, skal og saft
Tænd ovnen på 180 gr.  
Vask gulerødderne og riv dem groft

Hak nødderne groft  

Rør sukker og smør sammen i en skål  
Tilsæt æggene, 1 ad gangen

Rør rundt  
Bland mel, bagepulver og krydderier i en skål

Sigt det i dejen og vend gulerødder, nødder i

Smør springformen med smør og hæld dejen i

Bag kagen i ca. 45 min.  
Prøv med en strikkepind, om kagen er gennembagt  
Der må ikke hænge fugtig dej på, når du stikker strikkepinden ind i
midten af kagen og trækker den ud igen.  
Lad kagen køle af i formen, på en rist.

Citronfrosting:  
Rør flødeost med flormelis, og smag til med citronsaft  

Og fintrevet citronskal  
Smør frostingen på den afkølede kage.

Pynt af med tynde strimler af citron og gulerod  
Det er tid til smagsprøve.

Dagens kage, Gulerodskage med citronfrosting, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Gulerodskage med citronfrosting

Previous Post: « Ruskomsnusk
Next Post: Waterzootje med kylling (Flamsk kyllingegryde) »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme