Vi går i det Belgiske køkken i dag, som denne ret er inspireret af,
og med kylling som hoved ingrediens, går man ikke helt galt i byen.
En nem og hurtig ret, serveret med ris eller brød.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(4 – 5 pers)
1 stk. kylling ca. 1200 g
3 tsk. salt pr. liter kogevand
100 g selleri
2 stk. løg
2 spsk. Smør
Salt
Krydderurtebuket:
1 bdt. Persille
1 kvist timian
1 stk. laurbærblad
1 – 2 kryddernelliker
Sovs:
3½ dl. Suppe fra kyllingen
2 – 3 spsk. Hvidvin, tør
2 tsk. maizena
2 stk. æggeblommer
1 dl. Piskefløde
Salt og peber
Tilbehør:
1 bdt. Persille
Start med kyllingen, skyl og rens den indvendig
Del kyllingen i 6 – 8 stykker
Skræl sellerien og skær den i terninger
Pil løget og skær det i ringe
Kom kyllingestykkerne, skroget fra kyllingen, selleriterningerne,
løgringe, smør og krydderurtebuketten i en gryde med vand, der dækker,
tilsæt salt og bring det i kog.
Lad det koge ved svag varme, til kyllingen er mør, ca. 30 min.
Tag kyllingestykkerne, selleriterninger og løgringe op på et varmt,
fad og hold det varmt
Si suppen og kom 3½ dl. Heraf ned i en ren gryde
Bring det i kog sammen med fløde og hvidvin
Jævn saucen med 2 tsk. maizena og kog igennem
Tag gryden fra varmen og leger saucen ved at piske 2 æggeblommer i
Den må ikke koge, efter æggeblommerne er tilsat, så kan den skille
Smag sovsen til med salt og peber
Hæld sovsen over kyllingestykkerne og grøntsagerne
Drys med finthakkede persille og server straks.
Serveres med ris/flûtes eller kuvertbrød
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Waterzootje med kylling og hvidløgs flüte,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar