• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Waterzootje med kylling (Flamsk kyllingegryde)

30. august 2017 by John Frøslev 3 kommentarer

Vi går i det Belgiske køkken i dag, som denne ret er inspireret af,
og med kylling som hoved ingrediens, går man ikke helt galt i byen.
En nem og hurtig ret, serveret med ris eller brød.
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(4 – 5 pers)  
1 stk. kylling ca. 1200 g
3 tsk. salt pr. liter kogevand
100 g selleri
2 stk. løg
2 spsk. Smør
Salt
Krydderurtebuket:
1 bdt. Persille
1 kvist timian
1 stk. laurbærblad
1 – 2 kryddernelliker
Sovs:
3½ dl. Suppe fra kyllingen
2 – 3 spsk. Hvidvin, tør
2 tsk. maizena
2 stk. æggeblommer
1 dl. Piskefløde
Salt og peber
Tilbehør:
1 bdt. Persille  
Start med kyllingen, skyl og rens den indvendig

Del kyllingen i 6 – 8 stykker

Skræl sellerien og skær den i terninger

Pil løget og skær det i ringe  
Kom kyllingestykkerne, skroget fra kyllingen, selleriterningerne,
løgringe, smør og krydderurtebuketten i en gryde med vand, der dækker,
tilsæt salt og bring det i kog.

Lad det koge ved svag varme, til kyllingen er mør, ca. 30 min.  
Tag kyllingestykkerne, selleriterninger og løgringe op på et varmt,
fad og hold det varmt  

Si suppen og kom 3½ dl. Heraf ned i en ren gryde  
Bring det i kog sammen med fløde og hvidvin  
Jævn saucen med 2 tsk. maizena og kog igennem  
Tag gryden fra varmen og leger saucen ved at piske 2 æggeblommer i  

Den må ikke koge, efter æggeblommerne er tilsat, så kan den skille  
Smag sovsen til med salt og peber  
Hæld sovsen over kyllingestykkerne og grøntsagerne  
Drys med finthakkede persille og server straks.  
Serveres med ris/flûtes eller kuvertbrød
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Waterzootje med kylling og hvidløgs flüte,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ Tags: Waterzootje med kylling (Flamsk kyllingegryde)

Previous Post: « Gulerodskage med citronfrosting
Next Post: Braiserede Laks med porrer, tomater og brune ris »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme