Laks med porre, som er en løgplante, der er almindeligt dyrket som
grønsag. Den menes at have været anvendt i mere end 4000 år. Tomat
er en enårig urt med en opret, men senere ned liggende vækst.
De gule blomster er samlet i små stande. Frugterne er store bær,
som først er lysegrønne, men som bliver gule, orangerøde eller
røde ved modenhed. Planten bliver dyrket på grund af disse frugter.
Alle dele af planten er giftige, med undtagelse af bærrene (tomaterne)
Godt bud på gæstemad når der ikke er så meget tid!
– så er der næsten garanti for succes.
Køkkenet kalder
Ingredienser:(2 – 3 pers)
2 stk. porrer, fintsnittet
250 g tomater, i halve eller kvarte
1 – 2 spsk. Smør
Salt og peber
1 bdt. Basilikum, groftskåret
1 – 2 dl. Grøntsagsbouillon
2 stk. laksefileter, uden skin
Tilbehør:
Ris eller hvidløgsflüte
Snit porrer i ringe ikke for tykke
Skær tomaterne i kvarte
Varm smørret i en stor sauterpande
Sauter porrerne under omrøring 2 – 3 min
Tilsæt tomater, og basilikum krydr med salt og peber
Lad det simre i 4 – 5 min.
Krydr fisken med salt og peber
Læg den ovenpå grønsagerne
Tilsæt lidt bouillon og damp fisken til den er fast og mør ca. 4 – 6 min.
Server retten med brune ris og brød.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Braiseret Laks med porrer, tomater og brune ris,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar