• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Braiserede Laks med porrer, tomater og brune ris

3. september 2017 by John Frøslev Skriv kommentar

Laks med porre, som er en løgplante, der er almindeligt dyrket som
grønsag. Den menes at have været anvendt i mere end 4000 år. Tomat
er en enårig urt med en opret, men senere ned liggende vækst.

De gule blomster er samlet i små stande. Frugterne er store bær,
som først er lysegrønne, men som bliver gule, orangerøde eller
røde ved modenhed. Planten bliver dyrket på grund af disse frugter.

Alle dele af planten er giftige, med undtagelse af bærrene (tomaterne)
Godt bud på gæstemad når der ikke er så meget tid!
– så er der næsten garanti for succes.  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(2 – 3 pers)  
2 stk. porrer, fintsnittet
250 g tomater, i halve eller kvarte
1 – 2 spsk. Smør
Salt og peber
1 bdt. Basilikum, groftskåret
1 – 2 dl. Grøntsagsbouillon
2 stk. laksefileter, uden skin  
Tilbehør:
Ris eller hvidløgsflüte
Snit porrer i ringe ikke for tykke  
Skær tomaterne i kvarte

Varm smørret i en stor sauterpande  
Sauter porrerne under omrøring 2 – 3 min

Tilsæt tomater, og basilikum krydr med salt og peber

Lad det simre i 4 – 5 min.  
Krydr fisken med salt og peber

Læg den ovenpå grønsagerne

Tilsæt lidt bouillon og damp fisken til den er fast og mør ca. 4 – 6 min.
Server retten med brune ris og brød.  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Braiseret Laks med porrer, tomater og brune ris,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Braiserede Laks med porrer tomater og brune ris

Previous Post: « Waterzootje med kylling (Flamsk kyllingegryde)
Next Post: Boeuf à la mode »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme