
Beuf Chasseur, eller på dansk bøf med jæger sauce.
Chasseur betyder sauce og jæger sauce er en simpel
eller sammensat brun sauce som bruges i det franske køkken.
Det fremstilles typisk ved hjælp af Demi-glace eller en
espanolesauce som base, og omfatter ofte svampe og løg,
men kan også omfatte tomater og en efterbehandling af bøffen.
Chasseur antages at være opfundet af Philippe de Mornay,
der også krediteres med at opfinde Mornay sauce, Béchamel,
sauce Lyonnaise og sauce Porto.
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers.)
1 kg. Oksetyksteg
150 g champignon
1 spsk. mel
1 dl. Fløde
1 dl. Vand
1 stk. løg
2 spsk. Olie
1 spsk. Estragonblade, fint hakket
Salt og peber
Start med at skære kødet ud i tykke skiver

Bank dem lidt på fladen, krydres med salt og peber

Ristes på en varm tør pande

krydr kødet med salt og peber, tørsteges på begge sider
ca. 1 min på hver side

(jeg vakuumerede

dem og gav dem 2 timer i sous viden på 54 gr.

og derefter på en varm tør pande, men det er ikke nødvendig,
stegetiden skal så være lidt længere, før kødet er mørt)
Når saften begynder at pible ud af kødet, tilsættes lidt smør
til panden

Beuferne vendes nogle gange, stegetid i alt ca. 15 – 20 min.,
hvorpå de er færdige
Champignon renses og skæres i skiver, løg skæres i små tern

Ristes i lidt smør på panden/gryde, drysses med lidt mel
Fløde, vand, kødekstrakt, og estragonblade tilsættes

Smages til med salt og peber og hældes over beuferne
Estragonblade hakkes fint og strøs over beuferne
Serveres med stegte kartofler og salat til.
Skær kartoflerne i både og sauter dem på en varm pande

Krydr med salt og peber, vendes jævnligt, steger i ca. 20 min.
på jævn varme

Det er tid til servering

Dagens tallerken, Beuf Chasseur med stegte kartofler og mormor salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar