
Mørbrad er en af de mest populære udskæringer på grisen,
på grund af sin magre og møre konsistens. Dette skyldes musklens
placering på indersiden af dyrets rygrad, hvilket betyder, at den
ikke bruges særlig meget
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers.)
500 g svinemørbrad
125 g bacon i skiver
2 – 3 spsk. Hvedemel
Salt og peber
2½ dl. Piskefløde
2½ dl. Mælk
1 ds. Tomater hakket
2 fed hvidløg
Salt og peber
3 – 4 dl. Ris, brune
125 g bønner grønne eller salat
Evt. flutes.
Start med at stege baconet sprødt på en varm pande

Afpuds mørbraden og skær den i 2 – 3 cm tykke stykker

Bank dem lidt flade, krydr med salt og peber

Vend dem i mel

Brun stykkerne af ved høj varme, i bacon fedtet

Læg dem i et ildfast fad
Kom fløde, mælk, dåsetomater og hvidløg i en blender

Blend det sammen, smag til med salt og peber
Hæld det over mørbradstykkerne

Tilsæt det stegte bacon

Sæt fadet i en opvarmet ovn ved 200 gr i ca. 30 min

Kog risene efter anvisning på posen
Damp bønnerne møre i lidt vand/smør ca. 5 – 10 min
snit salaten og bland den

Så er det tid til servering.

Dagens tallerken, Mørbrad i tomatflødesauce med bacon,
brune ris og salat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar