• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Ovnbagt Lange filet royal med rosmarin og citron på bund af grøntsagssauté

3. marts 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Lange er en stor art af torskekvabbefamilien. Det er en saltvandsfisk,
der lever i Atlanterhavet omkring Island, Færøerne og de Britiske Øer,
foruden i det vestlige af Middelhav.  

Som navnet antyder er det en lang, slank fisk, som kan blive op til
to meter lang. De lever på ret dybt vand fra 100 meter og dybere.  
Langens kød er fast, hvidt og magert.

Det minder om torskens, og kan sagtens erstatte både torsk og andre
torskefisk. Anvendes kogt, dampet, stegt, grillet, røget, tørret og saltet.
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers)  
6-700 g langefilet
1 stk. citron, usprøjtet
1 bundt forårsløg
1 bundt asparges, grønne
2 stk. gulerødder
8 stk. cherrytomater
1 dl. Hvidvin
½ spsk. Smør
2 dl. Hønsefond (vand og bouillonterning)
Lidt olivenolie
½ – 1 spsk. Rosmarin, frisk
Salt og peber
600 g små kartofler
Start med at krydr fisken med salt i ca. 20 – 30 min, stilles koldt

Del fisken i 4 portioner og placer dem i et smurt ovnfast fad

Lav tynde strimler med Julienna jernet af skallen på ½ citron  
Pluk friske rosmarinblade ca. 8 stk. per. Portion  
Bland det hele med lidt olivenolie, og fordel det oven
på portionsstykkerne  
Krydr med lidt salt og peber  
Bag fisken i en 190 gr. varm ovn i ca. 10 – 12 min.  
Tag fisken ud af ovnen, dæk den og lad den trække i 2 – 3 min.
Grøntsagssauté:   Rens grøntsagerne og skær dem i stave

Gulerødder i meget tynde stave  
Del cherrytomaterne i halve/kvarte  
Sauter det hele på en pande i lidt olie

Start med gulerødderne, tilsæt derefter forårsløg  
Tilsæt asparges og tomater  
Krydr med alt og peber, evt. lidt citronsaft  
Hønseglace:  
Kom hønsefond i en gryde og lad den reducere til det halve

Tilsæt hvidvin og lad det igen reducere til det halve  
Smag til med smør samt salt og peber  
Lad det koge ind til det får en sirupsagtig konsistens  
Serveres med små kogte kartofler  
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Ovnbagt Lange filet royal med rosmarin og
citron på en bund af grøntsagssauté, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Ovnbagt Lange filet royal med rosmarin og citron på bund af grøntsagssauté

Previous Post: « Stegt medisterpølse med kold kartoffelsalat
Next Post: Boghvede Madpandekager med spinat, ost, bacon og spejlæg »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme