• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Boghvede Madpandekager med spinat, ost, bacon og spejlæg

6. marts 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Almindelig boghvede er en urt der hører til pileurt-familien,  
Med oprette stængler i op til 60 cm. Frugten er en lille, trekantet nød,
der i form kan minde om bøgens frugt, bog.  

Boghvede er egentlig ikke en kornart, med dens frugt ligner korn meget
i sin sammensætning og betragtes normalt som en kornart. Meget sund
og nærende og indeholder ikke gluten  
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers.)  
150 g boghvedemel
1 stk. æg
½ tsk. fint salt
3 – 3½ dl. Vand
Fedtstof til bagning smør/olie
Fyld:
½ stk. løg
1 fed hvidløg
150 g spinat
2 stk. æg
1 pk. Bacon, sliced
100 g Frisk ost, Philadelphia eller gedeost
½ – 1 dl. Fløde
2 – 3 spsk. Olie
Salt, peber og muskatnød
Lidt revet ost til gratinering
Bland boghvedemel og salt sammen, sigt det ned i en skål

Rør ægget i til en tyk dej  
Tilsæt vand lidt ad gangen, rør til dejen er jævn og ensartet  

Dæk skålen til med et viskestykker  
Lad dejen hvile på bordet i ca. 30 min.  
Steg lidt tykke pandekager gyldne i lidt smør/olie

Ved middel varme ca. 2 min. på hver side

Dejen skal fordele sig jævn ret hurtigt, så man undgår alt for tykke og
bløde pandekager  
Mængden af dej afgøres af pandens størrelse og  
Her må du prøve dig lidt fem, denne mængde giver ca. 4 stk.
Fyld:
Løg og hvidløg hakkes fint og sauter i lidt olie til de er klare

Vend spinaten på panden sammen med løg og hvidløg

Til spinaten falder sammen, krydr med salt og peber

Tages fra panden og lægges i en si, så væden kan dryppe fra  
Hæld evt. væske fra panden  
Steg bacon sprødt på panden

Tages af panden og lægges på fedtsugende papir

Steg spejlæg på den varme pande i lidt smør/olie

Bland ost med fløde og rør godt til en cremet masse  

Tilsæt spinat, løg, hvidløg, salt, peber og muskatnød

Smør blandingen ud på pandekagerne og  
Læg spejlægget ovenpå spinatblandingen i den ene side  
Top med sprødt bacon  

Fold halvdelen af pandekagen ind over spejlægget/bacon

Læg dem i et ovnfast fad og drys ost henover  
Sæt fadet i en forvarmet oven i ca. 10 min ved 200 gr.  
Til osten er smeltet, læg et par tomatskiver på toppen

Det er tid til servering evt. sammen med en blandet salat

Dagens tallerken, Boghvede madpandekage med spinat, bacon
og spejlæg, Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Pizza Tags: Boghvede Madpandekager med spinat ost bacon og spejlæg

Previous Post: « Ovnbagt Lange filet royal med rosmarin og citron på bund af grøntsagssauté
Next Post: Sprængt Oksebryst med stuvet spidskål »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme