• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Smørdampede Rødspætter med kammuslinger og asparges

27. juni 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Rødspætten er en bundfisk, der findes overalt i de danske farvande.
Den foretrækker steder, hvor bunden består af sten, sand og grus.
Rødspætten både gemmer sig for sine fjender og kigger efter føde,
når den ligger på bunden. Den skifter farve efter havets og sandets
farve og struktur.  

På oversiden har den samme farve som sandet, og så har den røde
pletter. Rødspætten spiser mest børsteorme og en del muslinger.
Rødspættens fjender er ud over mennesket, krabber og torsk.
Det her er en lidt alternativ metode til, at dampe sine fisk på, men det virker.  
Prøv det, vi skal til det.

Ingredienser.:(2pers)  
2 stk. rødspætter
4 stk. kammuslinger, store
1 pk. Smør
1 bundt persille, stort
1 stk. skalotteløg, stort
1 stk. citron
Olie
4 stk. asparges, grønne eller hvide
Salt og peber
Rødspætterne renses og finner og hale skæres af  
Skylles i koldt vand indvendig og renses for blod  
Duppes tørre med papir fra køkkenrullen

Drysses med salt på begge sider  
Stilles på køl i 20 min  
Skylles fri for salt og duppes tørre. Krydres med salt og peber, vendes
i fint hakkede persille.  

Tag fire ens tallerkner, som kan ligge over en passende størrelse gryde
Sæt 2 gryder med 1liter vand i hver gryde, over varmen og kog det op
Gryderne skal passe nogenlunde til talerkerne  
Læg tallerknerne over gryderne som låg  
Kom en god klat smør på tallerkenen  
Læg fisken på tallerkenen når smørret er smeltet

Læg den anden tallerken over fisken  
Rødspætterne skal nu dampe i ca. 20 minutter

Skrue lidt ned for varmen når vandet kommer i kog  
Skrab/skræl kartoflerne
Efter 5 minutter lægges aspargesene ved fisken
Hvor de pensles med den smeltede smør  
Efter 10 minutter hældes kartoflerne i den ene gryde med vandet  
Tilsæt lidt salt.  
Damp fisken yderlige 10 minutter (Fisken skal dampe 30 minutter i alt.)
Skalotteløget hakkes fint

Kammuslingerne steges af i olie, på en varm pande, ca. ½ minut på
hver side
Når kammuslingerne er stegt næsten færdigt, tilsættes de hakkede løg
Tilsæt lidt smør, ½ dl. Hvidvin/æblemost og en spsk. Citron saft, skrue
helt ned for varmen  

Fjern forsigtigt fileterne fra benet med en palet, og anret dem  med de
dampede asparges, kartofler og de stegte kammuslinger.
Dryp saucen fra panden henover, kan anrettes med lidt stenbiderrogn
Det er tid til anretning.

Dagens tallerken, Smørdampede Rødspætte med kammuslinger og
asparges, velbekomme. 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk Tags: Smørdampede Rødspætte med kammuslinger og asparges

Previous Post: « Gammeldaws Sigtebrød med krydderier
Next Post: Hindbærsorbet »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme