• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Gammeldaws Sigtebrød med krydderier

26. juni 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Sigtebrød er næsten ved at være totalt ukendt i dag, men når tankerne
går tilbage til barndommens ferier hos min farmor, var der altid sigtebrød på bordet.  

I min mor’s køkken var det utænkeligt, sådan noget fandtes ikke i hendes
køkken. Det længste hun kunne strække sig var, til et franskbrød en meget
sjælden gang. Hvem tænker ikke tilbage på et stykke sigtebrød med fedt og
et gammelt stykke ost eller spegepølse. Det er måske ikke det sundeste,
men godt smager det sku’.
Vi går i bageriet.

Ingredienser.:(1 stk brød)  
3 dl. kærnemælk
500 g sigtemel
25 g gær
2½ tsk. Salt
15 g smør
2 spsk. Honning, blomster
1 tsk. Fennikelfrø, knust
1 spsk. Kommen, knust
Kom fennikelfrø, kommen og lidt groft salt i en krydderikværn
eller morter  

Kværn det til fint mel, blandes i melet

Sæt kærnemælken over varmen og varm op til ca. 35 gr  
Tilsæt honning, smør og gær  
Tilsæt ca. 90% af melet og ælt dejen godt i ca. 5 min

Tilsæt de sidste 10% mel hvis dejen ikke er smidig og let klæbende

Kom dejen i en smurt form og lad de hæve,
tildækket i 30 min et lunt sted

Et lille fif, fyld 2 kander med varmt vand, placer dem
for enden af bageformen

Dæk det hele med et rent viskestykke, så varmen fra vandet
bliver under viskestykket

Dejen prikkes med en gaffel og pensles med vand.  
Varm ovnen op til 200 grader (175 grader ved varmluft)

Bager i ca. 35 – 40 minutter  
Tages ud af formen og stilles til afkøling  
Efter et par timer kan brødet skæres i skiver

Der skal jo lige smages på det

Dagens tallerken, Gammeldaws sigtebrød med krydderier og ost,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk Tags: Gammeldaws Sigtebrød med krydderier

Previous Post: « Tournedos af svinemørbrad med pebersauce og hasselbackkartoffel
Next Post: Smørdampede Rødspætter med kammuslinger og asparges »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme