• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Hindbærsorbet

28. juni 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Hvis nu det skulle gå hen og blive en rigtig varm sommerdag.Er der så
noget bedre end en frisk, appetitlig flot hindbærsorbet, som er helt
perfekt på en varm sommerdag serveret med et stykke hjemmebagt
chokoladekage  

Hindbærsorbet er meget nem og hurtig at tilberede, og uden æg, fløde
og mælk. Jeg laver den på en ismaskine, men kan sagtens laves i fryseren,
så skal der røres i ismassen hver halve time i de første 2 – 3 timer.
Vi går til den.

Ingredienser.:(ca. ½ liter is)  
250 g hindbær, friske eller optøede fra frost
2 dl. Vand
1dl. Glukosesirup
90 g sukker
2 spsk. Citronsaft
15 ml. (½ pasteuriseret) æggehvide  
Start med at koge vand og sukker sammen til en sukkerlage  
Træk den fra varmen og lad det køle af  
Rør glukosesirup og citronsaft i sukkerlagen  
Kom hindbærrene i en lille gryde og giv dem et opkog minimum 1 min

Pres hindbærrene gennem en sigte for at fjerne så mange
kerner som muligt  

Rør hindbærmosen sammen med sukkerlagen

Hæld massen i ismaskinen og lad den køre ca. 40 min  

(i fryseren til massen er halvstiv)  
Kør ismassen til den er halvstiv

Pisk æggehviden stiv og vend den i den halvfrosne hindbærsorbet

Kør sorbeten i yderlige 20 min i ismaskinen  
Kommes i en plastbeholder og stilles i fryseren  
Derefter er hindsorbeten klar til servering.

Dagens dessert, Hindbærsorbet med vaffel, velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Dessert Tags: Hindbærsorbet

Previous Post: « Smørdampede Rødspætter med kammuslinger og asparges
Next Post: Biksemad med spejlæg og rødbede »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme