• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Biksemad med spejlæg og rødbede

30. juni 2015 by John Frøslev 7 kommentarer

I disse ”stop madspild” tider er det måske på tide, at kigge
fryseren og køleskabet igennem. Mon ikke der ligger en lille
pose med et par skiver steg, eller andet kød som kunne
indgå i biksemaden.  

Biksemad tilhører det traditionelle danske køkken, fremstilles
af stykker af kogt kartoffel blandes med løg og kødstykker
og steges på en varm pande.  
Retten serveres med spejlæg og syltede rødbeder (jeg har brugt
to farvede beder, som bliver ensfarvede, når de bliver syltet)
og gerne med HP- sauce, Worcestershire sauce, Engelsk sauce
eller ketchup.  

Biksemad er oprindeligt et sømands udtryk for plukkekød,
hvorfor biksemad med stor sandsynlighed har nære
relationer til det maritime køkken.  

Vi går til den.

Ingredienser.:(2 – 3 pers)  
500 g kød, gerne forskellige slags, svinekød, bacon og oksekød
300 g kartofler, kogte
3 stk. løg
25 g smør
4 stk. laurbærblade
1 kvist timian
Salt og peber
2 – 4 stk. æg
Rødbeder, syltede
HP – sauce
Worcestershire sauce
Engelsk sauce
Ketchup
Olie    

Start med at skære kødet ud i tern, mundrette stykker  
Skær løgene ud i grove tern

Skær kartoflerne ud i mundrette stykker  
Sæt en pande over god varme med lidt fedtstof  
Steg kødet ved god varme ca. 4 – 5 min

Krydr undervejs  
Tag kødet fra varmen og kom det op i en skål  
Sæt igen panden på varmen med lidt fedtstof  
Svits løgene så de lige netop tager lidt farve

Tag løgene op til kødet i skålen  
Sæt igen panden over med lidt fedtstof, gerne olie  
Kom kartoflerne på panden og steg til de får en pæn farve  
Tilsæt en lille smule timian

Kom kød og løg på panden med kartoflerne og varm godt igennem

Smag på biksemaden og krydr med salt og peber  
Sæt en anden pande over god varme med lidt fedtstof  
Slå 2 – 4 æg ud på panden

Steg spejlæggene til hviden er gennemstegt.  
Så er det tid til anretning og serveres med HP-sauce,
Engelsk sauce, Worcestershire sauce og ketchup.

Dagens tallerken, Biksemad med spejlæg og rødbede i tern,
velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Biksemad med spejlæg

Previous Post: « Hindbærsorbet
Next Post: Frikadeller med stuvet spidskål »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme