![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/12/DSC_0574k574.jpg)
Laks er en fiskeart, der lever i vandløb og floder med udmunding i Atlanterhavet.
Laks opdrættes intensivt i akvakulturer i mange dele af verden og i
Skandinavien regnes laks for en af de fornemste byttefisk af lystfiskere,
og er en fremragende spisefisk.
Det et tid til at gå i køkkenet.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/12/DSC_0566k566.jpg)
Ingredienser:(2 pers.)
400 g Laks uden skind
80 g blå birkes
Salt og peber
125 g brune ris
Rens laksen fri for ben
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/12/DSC_0568k568.jpg)
Krydr med salt og peber
Vend oversiden af laksen i blå birkes, tryk det lidt fast
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/12/DSC_0569k569.jpg)
Læg den i et smurt ildfast fad
Bages i ovnen ved 180 gr i ca. 20 min.
Risene koges efter anvisning på emballagen .
Hollandaise sauce:
125 g Smør
2 stk. æggeblommer
Lidt citronsaft
1 spsk. Fiskefond
Lidt salt og hvid peber
Start med at klare smørret
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/12/DSC_0567k567.jpg)
Smelt smørret langsomt, hældes forsigtigt over i en anden gryde
Uden bundfaldet kommer med.
Æggeblommerne piskes sammen med fiskefond, (evt. over vandbad)
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/12/DSC_0571k571.jpg)
Til massen bliver lys og skummende
Tilsæt det klarede smør, lidt ad gangen mens der piskes
Når al smørret et tilsat og der er pisket godt, uden det er skilt,
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/12/DSC_0572k572.jpg)
Smages til med citronsaft, salt og hvid peber.
Er saucen blevet for tyk, kan den fortyndes med et par skefulde vand.
Det et tid til servering.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2017/12/DSC_0576k576.jpg)
Dagens tallerken. Laks bagt med blå birkes, ris og hollandaise sauce,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar