• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Laksegryde med svampe og porrer

25. december 2024 by John Frøslev Skriv kommentar

En anderledes måde at få laks på, en nem og hurtig ret at lave
meget smagfuld og kan sagtens serveres som gæstemiddag.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
250g markchampignon
3 stk. porrer
500g skind fri Laksefilet
2 spsk. Smør
70g tomatpasta
1 spsk. Sambal oelek
5 dl. Fiskefond (terning)
1½ dl. Hvidvin
1½ – 2 dl. Fraiche 9% elle creme fraiche 38%
1 spsk. Maizena
500g kartofler, små og kogte
salt og peber
frisk timian og estragon

Start med at rense champignonerne og porrer,

skær dem i mindre stykker
brun laksekødet på en pande eller i gryden i lidt

smør et par minutter, tag laksen op, og læg den
til side, skal i gryden senere.
Brun svampe og porrer i gryden i lidt smør

tilsæt tomatpasta, sambal oelek, fiskefond og
hvidvin og lad det simre i 5 min.
tilsæt fraiche og udrørt maizenastivelse, og lad

kog op. Skær de kogte kartofler i halve, og kom
dem og laksestykkerne i gryden, lad det simre i
et par minutter, smag til med salt og peber, og
pynt med friske krydderurter.
klar til servering med evt. en grøn salat eller lidt
flutes, som man kan dyppe i saucen.
det er tid til servering.

Dagens tallerken, Laksegryde med svampe og porrer
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk

Previous Post: « Gæstemiddag “Den store Julebagning”
Next Post: Aktuelle Madplan for uge 1 »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme