En anderledes måde at få laks på, en nem og hurtig ret at lave
meget smagfuld og kan sagtens serveres som gæstemiddag.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
250g markchampignon
3 stk. porrer
500g skind fri Laksefilet
2 spsk. Smør
70g tomatpasta
1 spsk. Sambal oelek
5 dl. Fiskefond (terning)
1½ dl. Hvidvin
1½ – 2 dl. Fraiche 9% elle creme fraiche 38%
1 spsk. Maizena
500g kartofler, små og kogte
salt og peber
frisk timian og estragon
Start med at rense champignonerne og porrer,
skær dem i mindre stykker
brun laksekødet på en pande eller i gryden i lidt
smør et par minutter, tag laksen op, og læg den
til side, skal i gryden senere.
Brun svampe og porrer i gryden i lidt smør
tilsæt tomatpasta, sambal oelek, fiskefond og
hvidvin og lad det simre i 5 min.
tilsæt fraiche og udrørt maizenastivelse, og lad
kog op. Skær de kogte kartofler i halve, og kom
dem og laksestykkerne i gryden, lad det simre i
et par minutter, smag til med salt og peber, og
pynt med friske krydderurter.
klar til servering med evt. en grøn salat eller lidt
flutes, som man kan dyppe i saucen.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Laksegryde med svampe og porrer
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar