• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grøn Spicy Thaisuppe med skaldyr

13. november 2018 by John Frøslev 1 kommentar

Denne thai-inspireret spicy skaldyrssuppe med nudler er en enkelt ret
at tilberede. Selve suppe laves på en rød karry pasta, hønsebouillon og
kokosmælk.  Brug det du har af grøntsager f. eks. Broccoli, spinat, osv.
mulighederne er mange, lige til de kolde dage.
Sprængfyldt med C-vitamin fra grønkål, æble og lime, med et luksuriøst
tvist af skaldyr.  
Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)  
1 liter krydret thaisuppe (opskrift nederst på siden)
2 stk. løg, finthakket
200g Grønkål, frost hakket
½ tsk. groft salt
300g skaldyrsmix, frost
2 stk. æbler, røde og i tern
2 tsk. fintrevet limeskal
1½ spsk. Limesaft
1 – 2 spsk. Fishsauce
1 bundt koriander, groft hakket
125g Nudler
Start med at hakke løg og riv limeskal, skær æbler i tern  
Læg nudlerne i koldt vand i ca. 15 min  
Vend æbletern med limeskal og saft fra limen

 Bring suppen, løg, grønkål og salt i kog

Kog suppen ved jævn varme i ca. 2 min. – rør af og til  
Smag til med Fishsauce og evt. peber  
Nudlerne tages op af vandet og drypper af  
Skær dem over og fordel dem i tallerkenerne  
Fordel skaldyrsmix i 4 tallerkner og hæld den varme suppe over  
Drys lidt æbletern og koriander på suppen og  
Server resten ved siden af sammen med naanbrød eller flüte  
Det er tid til servering.

Dagens tallerken, Grøn Spicy Thaisuppe med skaldyr,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John 


Krydret Thaisuppe: meget stærk
Ingredienser:

2 spsk. Rød karrypasta
½ liter vand
5 dl. Hønsebouillon
4 dl. Kokosmælk
2 stk. lime, øko skal og saft
250g sukkerærter
4 stk. gulerødder
2 spsk Fishsauce
Bring karrypasta og vand i kog i en gryde
(spar på karrypastaen, hvis man ikke ønsker den så stærk).

Tilsæt hønsebouillon, og lad det koge i ca. 10 min. ved høj varme  
Skru ned for varmen, og tilsæt kokosmælk

Tilsæt fintrevet limeskal og friskpresset limesaft  
Skyl ærterne og skræl gulerødderne

Skær dem i tynde skiver og tilsæt dem til suppen  
Smag til med Fishsauce og evt. peber  
Lad det koge  i ca. 8 – 10 min.  
Klar til brug.

Stærk Thaisuppe med gulerødder og sukkerærter.

Print opskrift

Skrevet i: Suppe Tags: Grøn Spicy Thaisuppe med skaldyr

Previous Post: « Hareragout
Next Post: Farserede porre »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme