• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Farserede porre

16. november 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Porre er en løgplante, der almindeligt dyrket som grønsag.
Den menes at have været anvendt i mere end 4000 år.  
Porre er en toårige urteagtig plante med en opret, stiv væsk.

Bladene danner en lang cylinder af tætpakkede bladskeder.  
En meget benyttet grønsag i supper, tærter og gratinér.  
Køkkenet kalder

Ingredienser:(4 pers.)  
3 stk. porre
500g hakket Kalv og Flæsk 12 – 14%
1 stk. æg
1 stk. løg, lille og revet
1 spsk. Hvedemel
1 dl. Havregryn
1 dl. Vand
1 tsk. salt
¼ tsk. peber
50g Pankorasp
Olie/smør
4 spsk. Eddike
4 spsk. sukker  
Tilbehør:
Kartofler Gulerødder/karotter  
Porrerne skylles og renses

Skæres i tynde ringe (som løg) så bliver de nemmere møre  
Koges møre i let saltes vand ca. 10 – 15 min. sammen med
toppen af porrerne  

(Gem kogevandet og kog grøntsagerne sammen med
porrerne i kogevandet)
Kom de kogte porre i en si, og tryk vandet fra porre ringene,
kasser toppen

Gem porrerne på køl til senere

Kødet røres til fars med æg, mel, havregryn, vand, salt og peber

Sæt farsen på køl i ca. ½ time  
Tag et stykke bagepapir og læg det på bordet evt. en bagemåtte under  
Drys lidt rasp på papiret

Placer en firkantet ring på bagepapiret med rasp  
Læg en spiseske fars i formen og tryk det helt ud til kanten  
Firkanten af fars skal være ca. 8 x 8 x 1 cm

Læg nu ca. en spsk. af porrerne på midten af farsen  
Tag fat i bagepapiret og rul farsen omkring porrerne, så du får en tyk  
Pølse med rasp rundt om

Fortsæt til farsen og porrerne er brugt op, ca. 9 stk

De farserede porrer steges i olie/smør på en pande

Til de er gyldne på begge sider

Læg de brunede porre i et ildfast fad (Det antal som man regner
med at bruge, resten fryses)

Spray eller smør med olie/smør henover de farserede porrer  
Steges nu i ovnen på 200gr. i ca. 20 min.  
Lav en opbagt sovs af kogevandet fra grønsagerne  
Tilsæt 4 spsk. Eddike og 4 spsk. Sukker, prøv dig frem hvor
sur/sød du ønsker saucen.  
Lad saucen koge et par minutter og er derefter  
Klar til servering.

Dagens tallerken, Farseret porrer med kartofler, gulerødder og
sur/sød sovs, Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Farserede porre

Previous Post: « Grøn Spicy Thaisuppe med skaldyr
Next Post: Mango-lime mousse »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme