En mango er den eksotiske frugt af Mango-slægten fra Sumak-familien,
som har en sødlig smag. Den bruges i madlavning, især i desserter,
mangochutney er lavet af mango. Mangofrugten kan have mange farver,
ligesom æbler, og der er mange slags mangofrugter.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers)
3 stk. æggeblommer
100 g sukker
4 blade husblas
1 stk. mango, stor
Saften af 1 lime
Skal fra 1 lime
3 stk. æggehvider
1 dl. Piskefløde
Æggeblommerne piskes med sukker over vandbad
Til blandingen er cremet
Husblassen udblødes i koldt vand
Tages op og smeltes over vandbad
Røres i æggemassen i en tynd stråle
Mangofrugten skrælles og stenen fjernes
Kødet skæres ud i mindre stykker
Kødet blendes til en fin puré
Røres i æggemassen med limesaft og revet skal
Æggehviderne piskes stive
Piskefløden piskes stiv
De stivpiskede æggehvider og flødeskum vendes i æggemassen
hældes i portionsglas og stilles i køleskab
I ca. 2 timer.
Det er tid til servering
Dagens dessert, Mango- lime mousse med revet limeskal,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar