• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Mango-lime mousse

27. november 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

En mango er den eksotiske frugt af Mango-slægten fra Sumak-familien,
som har en sødlig smag. Den bruges i madlavning, især i desserter,
mangochutney er lavet af mango. Mangofrugten kan have mange farver,
ligesom æbler, og der er mange slags mangofrugter.
Køkkenet kalder.

Ingredienser: (4 pers)  
3 stk. æggeblommer
100 g sukker
4 blade husblas
1 stk. mango, stor
Saften af 1 lime
Skal fra 1 lime
3 stk. æggehvider
1 dl. Piskefløde
Æggeblommerne piskes med sukker over vandbad

Til blandingen er cremet

Husblassen udblødes i koldt vand  
Tages op og smeltes over vandbad  
Røres i æggemassen i en tynd stråle  
Mangofrugten skrælles og stenen fjernes

Kødet skæres ud i mindre stykker

Kødet blendes til en fin puré

Røres i æggemassen med limesaft og revet skal

Æggehviderne piskes stive

Piskefløden piskes stiv  
De stivpiskede æggehvider og flødeskum vendes i æggemassen
hældes i portionsglas og stilles i køleskab  

I ca. 2 timer.  
Det er tid til servering

Dagens dessert, Mango- lime mousse med revet limeskal,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Dessert Tags: Mango-lime mousse

Previous Post: « Farserede porre
Next Post: Mørbrad med krydderier »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme