• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Hareragout

10. november 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Hareragout er en efterårsret, men har man en hare i fryseren kan den
også godt spises om foråret. Ragouten kan laves af en hel hare, men i de
fleste tilfælde bliver det lavet af resterne fra en middag med Haresteg
på menuen.  

Bruger man en hel hare, parteres haren først i meget grove stykker, som
brunes af og steges i ca. 50 min. Derefter piller man kødet fra
ryggen og benene.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (6 – 8 pers. alt efter harens størrelse)  
1 – 2 stk hareskrog og rester fra haresteg
1 stk. laurbærblad
3 – 5 stk. peberkorn,hele
½ liter Rødvin
50 g smør
5 – 6 spsk. Mel
1 liter fond fra haren
1 spsk. Chutney
1 tsk. Rochefort ost
Salt og peber
Lidt soya
½ spsk. Sukker
Gå rester af kødet igennem fra gårsdagens haresteg  
Skær det ud i grove stykker

Pil rester af kød fra benene og skroget af haren  
Fordel kødet i plastbeholder med ca. 400 g i hver bøtte

Så er der en middag til 2 personer i hver bøtte.  
Ben og skrog kommes i en stor gryde

Tilsæt 1 – 1½ liter vand, og ½ liter rødvin  
Tilsæt løg i kvarte, laurbærblad og peberkorn  
Bring det til kogepunktet  
Koger nu i ca. 1½ – 2 timer   
Skyen sies fra benene  
Skyen koges yderlige ind, hvis der er behov for det  
En gryde med 50 g smør sættes over varmen  
Mel tilsættes når smørret er smeltet og bruset af  
Der piskes godt  
Tilsæt skyen fra haren lidt ad gangen og pisk det glat hver gang  
Tilsæt evt. lidt mælk/fløde efter behov, til ønsket konsistens er opnået

Tilsæt rochefort og chutney  
Tilsæt evt. lidt soya  
Smag til med salt, peber og sukker  
Hæld den varme vildtsauce over kødet

Lad det køle af og frys det ned  
Serveres med kartoffelmos, elller kogte kartofler, knuste kartofler og
asier til. Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Diverse Tags: Hareragout

Previous Post: « Cupcakes med æbler og kanel
Next Post: Grøn Spicy Thaisuppe med skaldyr »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme