
Hareragout er en efterårsret, men har man en hare i fryseren kan den
også godt spises om foråret. Ragouten kan laves af en hel hare, men i de
fleste tilfælde bliver det lavet af resterne fra en middag med Haresteg
på menuen.
Bruger man en hel hare, parteres haren først i meget grove stykker, som
brunes af og steges i ca. 50 min. Derefter piller man kødet fra
ryggen og benene.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (6 – 8 pers. alt efter harens størrelse)
1 – 2 stk hareskrog og rester fra haresteg
1 stk. laurbærblad
3 – 5 stk. peberkorn,hele
½ liter Rødvin
50 g smør
5 – 6 spsk. Mel
1 liter fond fra haren
1 spsk. Chutney
1 tsk. Rochefort ost
Salt og peber
Lidt soya
½ spsk. Sukker
Gå rester af kødet igennem fra gårsdagens haresteg
Skær det ud i grove stykker

Pil rester af kød fra benene og skroget af haren
Fordel kødet i plastbeholder med ca. 400 g i hver bøtte

Så er der en middag til 2 personer i hver bøtte.
Ben og skrog kommes i en stor gryde

Tilsæt 1 – 1½ liter vand, og ½ liter rødvin
Tilsæt løg i kvarte, laurbærblad og peberkorn
Bring det til kogepunktet
Koger nu i ca. 1½ – 2 timer
Skyen sies fra benene
Skyen koges yderlige ind, hvis der er behov for det
En gryde med 50 g smør sættes over varmen
Mel tilsættes når smørret er smeltet og bruset af
Der piskes godt
Tilsæt skyen fra haren lidt ad gangen og pisk det glat hver gang
Tilsæt evt. lidt mælk/fløde efter behov, til ønsket konsistens er opnået

Tilsæt rochefort og chutney
Tilsæt evt. lidt soya
Smag til med salt, peber og sukker
Hæld den varme vildtsauce over kødet

Lad det køle af og frys det ned
Serveres med kartoffelmos, elller kogte kartofler, knuste kartofler og
asier til. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar