• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Cupcakes med æbler og kanel

7. november 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

En cupcakes er portionsbagværk baseret på bagepulver, og forekommer
i såvel søde udgaver (mest almindelig i Danmark) såvel som brødvarianter
(i blandt andet England).  

Dejen minder om sandkagedej og kan smagsgives på samme måde,
vaniljesukker, kakao, nødder, citronaroma eller blåbær er
almindelige smagsgivere.  
Køkkenet kalder

Ingredienser: (12 stk.)  
2 – 3 stk. æbler, f.eks. belle de boskoop
75g mandler, grofthakkede
2 stk. æg
125g sukker
2 tsk. kanel
1 tsk. farin, brun
3 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
250g hvedemel
1 dl. Olie,
rasp
1 dl. Græsk yoghurt, eller creme fraiche
½ dl. Honning  
Topping til ca. 12 stk.
60g smør, blødt
100g Philadelphia eller 150g flormelis
2 tsk. gransirup (kan udelades)
3 tsk. citronsirup (kan udelades)
1 tsk. kanel
Halvdelen af de hakkede mandler  
Start med at hakke mandlerne groft

 Piske æg, sukker, olie, brun farin, yoghurt og honning sammen

I en anden skål blander du mel, vaniljesukker, bagepulver, kanel og

Halvdelen af de hakkede mandler

Skræl æblerne og hak dem fint

Bland melblandingen i det våde og vend de små æbletern i  
Fordel dejen i muffins formene og fyld dem ¾ op  
Bag dem i en forvarmet oven 200gr. i ca. 15 – 20 min

Tag dem ud og køl af, klar til at modtage topping  

Topping:
Bland smør og Mascapone/Philadelphia sammen

Tilsæt kanel, hakkede mandler, gransirup, citronsirup og

Flormelis lidt ad gangen til den ønskede konsistens  
Sprøjt toppingen på kagerne med en stjernetyl i sprøjteposen

Klar til servering.

Dagens kage, Cupcake med æbler og kanel, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Bagværk, Dessert Tags: Cupcakes med æbler og kanel

Previous Post: « Dansk bøf i fad
Next Post: Hareragout »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2022 on the Foodie Pro Theme