• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Jerk-marineret kylling med rissalat

29. oktober 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

Jerk er et krydderi og en madlavningsstil, der er hjemhørende på Jamaica,
hvor der stikkes huller i kødet som gnides ind i jerk krydderiblandingen
eller bådmarineres med en varm krydderiblanding som kaldet
jamaicansk jerk krydderi.

Køkkenet kalder.

Ingredienser: (4 pers.)

Marinade:
1 spsk korianderfrø
1 tsk. allehånde
1½ tsk. peber sort
½ spsk. Kanel
1 spsk. Salt
2 kviste timian, bladene
1 knsp. Cayennepeber
½ dl. Olivenolie
1 stk. citron, saften heraf
4 – 5 kyllingelår med rygben

Rissalat:
1 spsk. Spidskommen hel
1 fed hvidløg, finthakket
½ stk. citron, saften
½ dl. Persille, hakket
2 stængler bladselleri, i tynde skiver
Salt og peber

Start med at støde koriander, allehånde og sort peber i en morter eller
i krydderikværnen

Bland det sammen med salt, timian, cayennepeber, olivenolie og citronsaft.

Smør krydderi-blandingen på kyllingelårene og lad dem trække nogle timer

Steg kyllingelårene i ovnen 45 min. ved 200gr.
kog risene efter anvisning på emballagen, og lad dem køle lidt af
rist spidskommen på en tør pande og bland det sammen med,
hvidløg, citronsaft, hakket persille, bladselleri, de kogte ris
smag til og krydr med salt og peber.
klar til servering:

Dagens tallerken, Jerk-marineret kylling med rissalat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fjerkræ

Previous Post: « Hare stegt i ovn
Next Post: Røget makrelsalat med dild »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme