• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Røget makrelsalat med dild

4. november 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

Makrel eller atlantisk makrel er en fiskeart i makrelslægten. Det er en
hurtigsvømmende fisk, der ofte optræder i store stimer. Den er udbredt
fra Sortehavet og Middelhavet til Island og Nordnorge samt Nordamerikas
østkyst. Den kan strejfe dybt ind i Østersøen.

Der foregår et stort fiskeri efter makrel, og bruges ofte i røget tilstand.

Ingredienser: (4 – 6 pers.)
1 stk. røget makrel
1 stk. skalotteløg
100g Philadelphia naturel ost
1 dl. Cremefraiche
2 spsk. mayonnaise, gerne hjemmerørt
2 spsk. dild, fint hakket
½ stk. citron, saften
salt og peber
evt. stenbiderrogn til pynt

Start med at fjerne skin og ben fra makrellen

Træk kødet fra hinanden med en gaffel, i grove stykker
rør philadelphia ost og cremefraiche godt sammen
hak løget fint og bland det med ost/cremefraiche, mayonnaise
makrel og finthakket dild.

smag til med citronsaft, salt og peber
Server makrelsalaten på et stykke ristet rugbrød

Pynt af med skovsyre og evt. rød rogn
Det er tid til servering

Dagens frokost tallerken, Røget makrelsalat på ristet rugbrød med dild, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Fisk

Previous Post: « Jerk-marineret kylling med rissalat
Next Post: Morfar’s Forloren Hare med mormor salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme