![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0744k-56-8-744.jpg)
Makrel eller atlantisk makrel er en fiskeart i makrelslægten. Det er en
hurtigsvømmende fisk, der ofte optræder i store stimer. Den er udbredt
fra Sortehavet og Middelhavet til Island og Nordnorge samt Nordamerikas
østkyst. Den kan strejfe dybt ind i Østersøen.
Der foregår et stort fiskeri efter makrel, og bruges ofte i røget tilstand.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0739k-56-8-739.jpg)
Ingredienser: (4 – 6 pers.)
1 stk. røget makrel
1 stk. skalotteløg
100g Philadelphia naturel ost
1 dl. Cremefraiche
2 spsk. mayonnaise, gerne hjemmerørt
2 spsk. dild, fint hakket
½ stk. citron, saften
salt og peber
evt. stenbiderrogn til pynt
Start med at fjerne skin og ben fra makrellen
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0740k-56-8-740.jpg)
Træk kødet fra hinanden med en gaffel, i grove stykker
rør philadelphia ost og cremefraiche godt sammen
hak løget fint og bland det med ost/cremefraiche, mayonnaise
makrel og finthakket dild.
smag til med citronsaft, salt og peber
Server makrelsalaten på et stykke ristet rugbrød
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0747k-56-8-747.jpg)
Pynt af med skovsyre og evt. rød rogn
Det er tid til servering
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2019/11/DSC_0748k-56-8-748.jpg)
Dagens frokost tallerken, Røget makrelsalat på ristet rugbrød med dild, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar